@up
Continuos Auto Focus. Ustaw też szersze pole AF, np wide i obserwuj "kwadraciki"Należy też pamiętać by zarówno adapter MC11 oraz szkło Sigmy miały najnowszy firmware wgrany za pomocą docka USB.
Szukaj
@up
Continuos Auto Focus. Ustaw też szersze pole AF, np wide i obserwuj "kwadraciki"Należy też pamiętać by zarówno adapter MC11 oraz szkło Sigmy miały najnowszy firmware wgrany za pomocą docka USB.
Ostatnio edytowane przez damiroz ; 27-04-2017 o 19:16
A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2
Cichy a dostałeś już Sigme 135/1.8?
Tak jak pisałem wyżej - sigma uparła się, że szkłą mają zachowywać się tak jak te natywne od Sony, zatem bez ciągłe AF mamy tylko detekcję kontrastu, zaś w C-AF mamy detekcję fazy. Też mnie to cholernie wpienia, ale nic na to nie poradzimy. Jedyne rozwiązanie dla szkieł Sigmy by miały AF w trybie detekcji fazy niezależnie od wybranego trybu robienia zdjęć to adapter od metabones mk IV![]()
Albo podpinajmy Canony i Tamrony (choć nie wiedzieć czemu w tych działa, a w Sigmach nie). Może to kwestia kolejnego firmware od Sigmy.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Wszystko zależy czego oczekujesz od tego szkła - moim zdaniem za tę cenę jest po prostu słabe, a znaczek CZ jest tu wciśnięty na siłę. Szkło na rogach jest nieostre i to nawet po przymknięciu do F8-F11 (to nawet moja minolta z lat 70 jest znacznie ostrzejsza). Najsłabsza ogniskowa to 70 mm, najlepiej wypada w zakresie 35-50 mm. AF działa szybko i sprawnie. W razie pytań pisz.[/QUOTE]
Kupiłem zobaczy się w praktyce. Myślę ze do produktowej w studio da radę robię w zakresie 35-50 więc powinno być ok
Tak, Ccanony i Tamrony z MC-11 działają często bardzo fajnie. Co zaś tyczy się Sigmy, to gdzieś przy premierze adaptera jakaś szych z Sigmy wypowiadała się, że niejako adapter ma załatwić brak szkieł sigmy na bagnecie E w związku z czym postarali się o to by ich szkła zachowywały się dokładnie tak jakby były wydane z bagnetem E natywnie. No i na nasze nieszczęście za bardzo się postarali :P W najbliższym czasie (o ile w ogóle) nie oczekiwałbym zmiany w tej materii.
Ten obiektyw nie jest do APS-C, nie bardzo rozumiem pytanie
Skontaktuj się z nami