Close

Strona 919 z 1914 PierwszyPierwszy ... 41981986990991791891992092192996910191419 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9 181 do 9 190 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    (...) zdjęcia cz-b z niego mi bardzo odpowiadały, miały jakiś fajny charakter
    ta obserwacja mi się potwierdzała jak widziałem sample z tego obiektywu w internecie przed zakupem. ale to mimo wszystko jest nieporozumienie kupować szkło mające być uniwersalnym, bo ładne b&w z niego wychodzi (poza tym - b&w często ogólnie ładnie wychodzi, ze szkieł wszelakich).

co do budowy mechanicznej - zależy do czego porównujemy. zobacz jak wykonane są szkła w natywnym bagnecie tego obiektywu. i już nawet nie mówię o leitzach kosztujących tyle, co używany (a czasem i nowy) samochód osobowy, ale choćby o tańszych 3, 4, 5 a czasem i 6 krotnie od tych leitzów zeissach. albo o hexanonach. albo szkłach do minolty.

cv 35/40 jest szajs i tyle. a mówię - nigdy na żaden obiektyw nigdy nie narzekałem chyba. nawet na ciemnego zooma sigmy co miałem do lustrzanki Canona jakieś 12 lat temu, którego to zooma nie mogąc sprzedać po prostu oddałem na ulicy w Krakowie jakiejś przechodzącej dziewczynie.

Domyślnie

No to przez Was wpadłem w zadumę.

Tymczasem kwiatki na rozmazanym tle z Jupitera. Jak Nikon miał żółtaczkę to w Sony za bardzo nasyca czerwień, tak jakby żaden producent nie potrafił tego zrobić porządnie ...

A7R3/AF18/AF24/AF40/AF85

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asche Zobacz posta
    tak jakby żaden producent nie potrafił tego zrobić porządnie ...
    leica potrafi (jakby to coś wnosiło )

Domyślnie

Kiedyś, za czasów błoniastych, mówiono, że błony danych producentów dopasowane są kolorystyką do rodowitych preferencji kolorystycznych...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    leica potrafi (jakby to coś wnosiło )
    Typ 246 na pewno

Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy: istnieje przejściówka umożliwiająca podłączenie lampy błyskowej Nikona do Sony. Czy ktoś ma takową i może mi powiedzieć jak to się sprawuje? Chodzi mi po głowie A7II jako drugi korpus.
    A7III, A7IV, GFX50s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    mam cały czas problem z odnalezieniem dzyndzla pod brzuchem :P
    To się nazywa lustrzyca.
    Ćwiczenia oraz dieta mogą pomóc
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychoo_ Zobacz posta
    Mam pytanie do posiadaczy: istnieje przejściówka umożliwiająca podłączenie lampy błyskowej Nikona do Sony. Czy ktoś ma takową i może mi powiedzieć jak to się sprawuje? Chodzi mi po głowie A7II jako drugi korpus.
    Nawet jak by była (a raczej jest tylko z Minolty na nowe Sony) to i tak lepiej chyba zainwestować w niezależną lampę do Sony niż w samą kostkę
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychoo_ Zobacz posta
    Jest taka redukcja, nawet sam się nad nią zastanawiałem.
    Niestety strach przed uszkodzeniem puszki nie pozwolił na zakup.
    Cichy dobrze gada, dla tego kupiłem u niego Quadralite Strobs 60S i mam spokój.

Domyślnie

Z ciekawości - niezależne lampy dają dużą pewność i powtarzalność w ttl na Sony?

Strona 919 z 1914 PierwszyPierwszy ... 41981986990991791891992092192996910191419 ... OstatniOstatni