Close

Strona 276 z 371 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278286326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 751 do 2 760 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Wczoraj nx300 wrócił z serwisu i "przeprosił mnie" tym oto zdjęciem

https://www.astromaniak.pl/download/...ew/plejady.jpg
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 28-03-2017 o 11:57 Powód: poprawiony link

ksh
    Gość

Domyślnie

Szkoda że tylko ty i twój aparat to zdjęcie może zobaczyć

Domyślnie

Może to taka ironia że takim zdjęciem się zrewanżował - takim którego nie ma, czyli serwis nawalił chyba
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cwic Zobacz posta
    Wczoraj nx300 wrócił z serwisu i "przeprosił mnie" tym oto zdjęciem

A co nie działało/ nie działa?
    Moje trzy nx'y działają cały czas bez zastrzeżeń. W czwartym nx'e, czyli w NX30 górne kółeczko zaczęło trochę świrować, ale po oddaniu go w Warszawie do serwisu i po półtora tygodniu czekania wszystko w nim też śmiga jak ta lala. Więc serwis w Warszawie jest bardzo w porządku według mnie.

Domyślnie

No właśnie koło trybów padło, rok temu było to samo. U mnie kurier UPS odebrał we wtorek (21-03), a wczoraj miałem spowrotem w domu. Co roku może "paść" bo gwarancja na część naprawianą za każdym razem się przedłuża, ale denerwujące jest to że zostaje wtedy bez aparatu, mój NX ostatnio służy przeważnie do astrofotografii, a w astro-foto jest tak że czakasz:
    1. Na bezchmurną noc bez mgły
    i
    2. Na nów księżyca (bądź łysy poza horyzontem)

Jak dołożysz do tego padnięte koło trybów na dzień przed pierwszą idealną nocą od miesiąca to idzie wpaść w szał.

Cytat Zamieszczone przez mrawi Zobacz posta
    A co nie działało/ nie działa?
    Moje trzy nx'y działają cały czas bez zastrzeżeń. W czwartym nx'e, czyli w NX30 górne kółeczko zaczęło trochę świrować, ale po oddaniu go w Warszawie do serwisu i po półtora tygodniu czekania wszystko w nim też śmiga jak ta lala. Więc serwis w Warszawie jest bardzo w porządku według mnie.
    Sorry za błędnego linka, widzę że admin już się tym zajął.
    Ostatnio edytowane przez cwic ; 28-03-2017 o 12:58

Domyślnie

Oo proszę A to moje wczorajsze "dokonanie"

NX500 lepiej się sprawdza na tym polu niż NX300
    16mm/2.4, 25s, ISO 1600 (ciut za długo, powinno być 20s) - no ale to raptem moje trzecie podejście do astro
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Zdziwiłbym się gdyby nowszy model wypadł gorzej

Dużą zaletą nx500 jest to że w trybie bulb można wyłączyć szumy i ma praktycznie pełną kontrolę przez aplikacje, obu rzeczy bardzo przydają się w astro-foto z prowadzeniem i niestety brakuje mi ich w nx 300 :/ (chociaż można się lekko przyczepić do tego że kontrola przez wi-fi pożera baterię w szybkim tempie).
    Jeśli chodzi o szerokie pola to w zasadzie różnica jest widoczna gołym okiem tylko w przypadku zastosowaniu różnej jakości obiektywów. Moje zdjęcie to zaznaczony wycinek twojego, bez prowadzenia nawet 4s nie pociągniesz bez pojechania gwiazdek

Zdjęcie ekstra, oprócz Oriona i Plejad, masz Hiady, M35 w Bliźniętach i 3 największe gromady w Woźnicy, do pełnej satysfakcji brakuje tylko jakiegoś spadającego "bolidu" przecinającego kard od prawej stony /
    Ostatnio edytowane przez cwic ; 28-03-2017 o 15:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cwic Zobacz posta
    ...Jeśli chodzi o szerokie pola to w zasadzie różnica jest widoczna gołym okiem tylko w przypadku zastosowaniu różnej jakości obiektywów. Moje zdjęcie to zaznaczony wycinek twojego, bez prowadzenia nawet 4s nie pociągniesz bez pojechania gwiazdek ...
    Zgadza się - dlatego od razu dojrzałem ten sam wycinek

A co do NX500 - kurdę, no niesamowity kawałek aparatu Niby wszystko znane z 300, ale wszystko lepsze, udoskonalone. Minusem jest to że bardzo mnie zepsuły te moje evile Wyprowadziłem na spacer otrzymanego w gratisie C400D i... łomatkobosko! Nie wiem czy chciałoby mi się takiego klocka dźwigać na każdym spacerze - szczerze w to wątpię. A z NXem mam obrazek mogący mierzyć się z lustrzankami bez powodów do obaw, a wymiary - kompaktowe
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Jak chcesz to przygarnę pod dach 400D, znajdzie się ciepły kącik i dla niego nie ma "live view" ale po modyfikacji filtra może sie przydać w astrofoto.

Cytat Zamieszczone przez yugolex Zobacz posta
    ... Wyprowadziłem na spacer otrzymanego w gratisie C400D i... łomatkobosko! Nie wiem czy chciałoby mi się takiego klocka dźwigać na każdym spacerze - szczerze w to wątpię. A z NXem mam obrazek mogący mierzyć się z lustrzankami bez powodów do obaw, a wymiary - kompaktowe

Strona 276 z 371 PierwszyPierwszy ... 176226266274275276277278286326 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów