Fajny jest, chociaż trochę ciężki?
f:0.95
Szukaj
Fajny jest, chociaż trochę ciężki?
f:0.95
To FE 28 nie jest moim zdaniem jakoś specjalnie udane. Mega winieta, dystorsja i aberruje. Za drogie szkło jak na takie wady imo. GM ostatnio za to jest jakiś nieprzewidywalny. Kiedyś miałem spadki kontrastu i duszki, a na ostatniej sesji specjalnie chciałem flar, duszków i spadku kontrastu i nic. :/
Piękny autoportretFE28 ciągle jest jaśniejsze i ostrzejsze niż 35/2.8. Aberracji nie zakonotowałem, ale może źle pacze.
Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!
No właśnie - sprawdzałem - całkiem sprawnie to pracuje aż byłem zdziwiony- wadą jest brak mocowania statywowego.
Sigma 35/1,4 to najnudniejszy obiektyw wszechświataZresztą można go zapiąć przez adapter Canon/Nikon i też pyknie
![]()
A co, fe35/1.4 taki zły?
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Do wbijania gwoździ, ogłuszania gwałciciela i tłuczenia orzechów świetnyUprzedzając złośliwe uwagi napiszę, że oczywiście nie widziałem, ale waga i wielkość odstrasza.
A tak w temacie, myślicie, że nowy voitek 35/1.4 pod E to będzie stary voitek z dospawanym bagnetem, czy faktycznie jak piszą będzie "optymalizowany" pod Asiódemki? Bo dotejporszy CV 35/1.4 pod M to opinie ma takie-se-ło. Może jakaś naklejka na matrycę z mikrosoczewkami?![]()
Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!
Skontaktuj się z nami