Szukaj
A może tak trochę kitu i podkleić.
No bo, żeby zaraz drugi kupować
Może pomóc.
Też używam K&F Concept z obiektywami Pentax-M. Nie ma żadnych luzów, ale ja używam z A7 II.
Jeżeli ten luz wychodzi na styku aparatu z adapterem, (a w przypadku M42 to chyba tylko tam może wyjść) to może to być wina bagnetu aparatu. Oczywiście - jeśli to A7 jedynka.
Ostatnio edytowane przez cede ; 17-10-2016 o 21:51
1. Nie idę do teatru. Czasami bywam i nigdy mi nie przyszło do głowy robić zdjęć podczas spektaklu.
Rozumiem, puch24 podał przykład znany z autopsji, który jednak nijak ma się do koncertu na który wybieram się.
2. Jestem również widzem, kupiłem bilet.
3. Kiedy ostatnio byliście na koncercie, w klubie, dużej sali , na otwartej przestrzeni, w amfiteatrze, na stadionie ? Wszędzie jest inaczej.
Tylko raz nie wpuszczono mnie na bezpłatny koncert z sprzętem i to były raczej śmieszne regulacje firmy ochroniarskiej, jak się później oficjalnie dowiedziałem.
Czy widzieliście ile dziwnych osób z akredytacją kręci się z sprzętem foto pod scena w "strefie bezpieczeństwa"?
Co to za oranżeria ? Nie mówię o zawodowcach, tych poznaje się z daleka...
Na widowni chyba każdy widz próbuje strzelić pamiątkową fotę telefonem, a zagorzali fani potrafią w ten sposób nawet nagrać koncert
Oczywiście nie piszę o spektaklu operowym....
W tej sytuacji, czym mam być skrępowany, że mam trochę lepszy sprzęt niż smartfon ? To nie jest pytanie o kulturę, czy etykę.
Jeśli w tym miejscu nie życzą sobie robienia zdjęć przez widzów, dostosuję się. Problem jest raczej w tym czy, nie będę musiał zostawić sprzętu w szatni "na numerek", tego chciałbym uniknąć.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 17-10-2016 o 22:29
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 17-10-2016 o 22:40
K&F z A7II nie ma żadnego luzu, znalazłem jeszcze Fotga, tutaj jest luz i to dosyć spory.
Sprawdziłem przed chwilą Pixco który jest jednym z lepszych adapterów, jest spory luz.
Przerabiałem różne. Nawet Kipona za chyba 300. Z tych zwykłych to K&F. No chyba że chcesz się szarpnąć na Novoflex albo Metabones. Ale pewności też nie ma. Bagnet aparatu, to indywidualna sprawa.. to samo jest z bagnetem szkła. Dla przykładu Fuji X E1 ma większy luz niż X T1. , na nikosiu D700 niektóre szkła siedzą ciasno, a niektóre mi "latają". To samo potwierdzają np sprzedawcy w sklepach i trzeba się z tym pogodzić.
Skontaktuj się z nami