NVMe są dla ludzi którzy pracują na sprzęcie a nie tylko grają. Tu liczy się ilość IOPS-ów które można naraz przepuścić, jak ktoś ma server np.
Szukaj
NVMe są dla ludzi którzy pracują na sprzęcie a nie tylko grają. Tu liczy się ilość IOPS-ów które można naraz przepuścić, jak ktoś ma server np.
Warto kupować do laptopa Kingston SSDNow KC400 512GB?
Jakieś opinie?
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Nie, Crucial 525GB 2,5'' SATA SSD MX300 już będzie lepszy
Mam cruciala i mi powoli pada, chciałem zmienić na inną firmę
a jak wygląda "powolny pad" ssd ?
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Też jestem ciekaw jak wygląda "powolny pad" dysku, jeśli masz obawy to kup dysk na kościach MLC, goodram iridium pro lub toshiba q300 pro.
Powolny pad
wygląda tak, że nagle podczas zwykłego użytkowania dysk przestaje być widoczny dla systemu
restartuje lapka i dysk się pojawia jak gdyby nigdy nic
skanowanie dysku jakimiś programami w stylu hd tune pro czy innymi nie pokazuje niczego złego a parametrów smart nie umiem zinterpretować
Ostatnio edytowane przez notdot ; 22-01-2017 o 20:26
Szansa że to wina dysku jest taka sama jak to że z nowym dyskiem będzie działo się to samo.
Mi się tak dzieje z DVD. Tzn blurayem. Jest widoczny, wszystko niby ok, zaczynam nagrywanie a on nagle znika z mój komputer i nagrywanie się przerywa, pomaga tylko restart, po którym jest to samo. Czy coś nagra czy nie zanim zniknie to jest loteria. Z poprzednim napędem było to samo, wymieniłem na nowy i dalej mam problem. Dziś będę testował czy to system (włożę inny dysk systemowy, reszta to samo, spróbuję wypalić kilka płyt). Też jestem ciekaw co to może być, podejrzewałem już zasilacz i płytę (może za dużo sprzętu podpięte itp). Jak macie jakieś pomysły przez co sprzęt może "znikać" też będę ciekaw dlaczego.
;]
Skontaktuj się z nami