Szukaj
cóż jeśli miał bym wybierać między D40 - D40x i Canon 400D - zdecydowanie Canon
Ja bym szedł w kierunku D50 ( ale tu jedynie używkę dostaniesz) więc D70s lub dołożyć i D80
z tego co widziałem jest teraz w zestawie z niezłą SIGMĄ w FOTOJOKER
cóż tyle tematów było już z cyklu CO WYBRAĆ że gdybyś je przeczytał pewnie byś na coś się zdecydował
Ja miałem 2 miesiące temu identyczny dylemat i wybierałem dosłownie między tymi samymi modelami
kupiłem w końcu D80 - wszystko zależy ile kasy chcesz w to wtopić
Ostatnio edytowane przez KARLOS_vu ; 12-08-2007 o 22:09
stałem dokładnie przed takim wyborem. Wybrałem jednak d40x ze względu na znacznie lepszy stosunek jakości do ceny w obiektywach u Nikona. Wszystkie moje potrzeby zostaną spełnione przez Sigma HSM 17-70 oraz Nikon 70-300VR. Nie będę potrzebował nic więcej przez najbliższe 5 lat bo oprócz fotografii mam też inne hobby i nie mam ochoty biegać z jakimiś stalkami i tyle.
Troszę żałuję Canona - wcześniej nie pomyślałem o Sigmie 17-70 do niego, która zupełnie by mi pasiła). Foty Canon dosyć do mnie przemawiają muszę przyznać. Gorsza tylko ergonomia (nieznacznie) no i wizjer (dość znacznie). Brak tele bo Sigma niekoniecznie - w sensie, że 70-300VR Nikoś kładzie je na łopatki. Za dobre tele można oddać wór kasy
)
Koniec końców jestem zadowolony choć gdyby szkło genuine Canon było tańsze to mój wybor byłby inny. I tyle
Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 13-08-2007 o 10:54
miałem tu na myśli raczej możliwości samego BODY - w canon troszkę bardziej zaawansowany
jednak nie samo BODY zdjęcia robi - szkła to temat woda
Skontaktuj się z nami