Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: mas babo placek

Domyślnie

fakt...zrobi 3 kl/s,
    do tego ma tylko 3 pola AF, brak podglądu GO, bracketingu, nie ma śrubokręta, górnego wyświetlacza i jeszcze kilku innych mniej lub bardziej przydatnych detali...
    ale czy to oznacza, że nie zrobisz nim jakiegoś zdjęcia, które zrobisz innym modelem?... a przypomnę, że takie było pytanie...
    trzeba jednak oczywiście pamietać, że D40/40x , a D80 czy D200 są robione jednak dla innych grup odbiorców, mających zupełnie inne wymagania jakościowe i oczekiwania
    D40x | N 18-70 | SanDisk Extreme III 2GB | Nikon Crumpler That

Domyślnie

Dajcie juz spokoj z tymi przepychankami, bo juz rzygać sie chce...

Domyślnie

d40+18-200 starczy ci na bardzo dlugo, tylko ze cena tego obiektywu jest praktycznie taka sama co d40.
    d40 zrobisz tak samo dobre zdjecia jak d50 70 80 czy 200.to zalezy tylko od ciebie.
    pozatym, wazniejsze od korpusu sa tez obiektywy.

To ze do d40 pasuja tylko te z silnikiem SWM to nawet i dobrze, sigma teraz wypuszcza nowe wersje swoich szkiel ktore maja silnik i beda wspolpracowac z d40 i z biegiem czasu napewno bedzie ich wiecej. i napewno cie zadowolą.

ok. nie kupisz obiektywow staloogniskowych bez swm. czy tamrona 28-75 itp. Ale tak jak napisales. z czasem bedziesz zmienial korpsu, wiec problemu raczej nie ma.

eos 400 ,nie bawilem sie nim,ale nie lubie 350 d. jakos niczego tam nie ma pod reką. takie moje wrazenie.
    ale aparat tak samo dobry jak d40

no a jezeli juz masz pieniazki zeby kupic d80 to kup d80.

Domyślnie

mam to co w stopce - dopiero się uczę i uważam, że ten zestaw na początek jest dobry.
    pozdrawiam
    D80 | Nikkor 18-70 | Nikkor 70-300 VR | 1GB SanDisk Extreme III | 2GB SanDisk Ultra II | CHĘCI DO NAUKI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Dajcie juz spokoj z tymi przepychankami, bo juz rzygać sie chce...
    ale jakie przepychanki przemo?...kolega pytał, miałem trochę czasu więc odpowiedziałem...
    a, że przy okazji sprostowałem wcześniejsze niepełne moim zdaniem informacje o znanym mi skad inąd D40/40x to może mu tylko pomóc w podjęciu decyzji,

Domyślnie

Spoko, tylko ile razy mozna o tym "bić pianę" ? Są tu dziesiatki tematow o cechach d40(x), co zostało wyciete, czego moze brakowac, a czego nie musi itd....itd.... To juz nudne sie staje. Dziwie sie tylko modem, ze nie tną dublujących sie tematow...

Domyślnie

tak samo jak i o cechach D80 czy D200 ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiotrW Zobacz posta
    tak samo jak i o cechach D80 czy D200 ...
    ok, moze przesadzam...
    Ale nie widzialem takich bojów miedzy innymi modelami, jaka toczy sie miedzy D40(x) a reszta swiata od jakiegos czasu na tym forum..

Domyślnie

a kto w zdecydowanej większości wszczyna te jak mówisz "boje" ? ...
    najwięcej opinii o tych modelach jest od osób, które w stopce mają wpisane coś zupełnie innego i często są to opinie mało obiektywne i poparte jedynie stwierdzeniami typu tej z początku tego tematu, zacytuję tu oryginalną wypowiedź: [I]"Czterdziestka to porażka jeżeli myślisz o żąglowaniu szkłami. W tym sprzęcie tylko obiektywy z SWM działąja a całą reszta fajnych i niedrogich sprzętów ze śrubokrętem nie"[/I] albo jednym słowem "kastrat"...żadnych merytorycznych informacji,
    i nie piszę tego dlatego, że sam mam D40x bo zauważyłem te opinie już wtedy jak szukałem czegoś dla siebie ...
    nie zamierzam też nikogo przekonywać do tego czy innego wyboru ale niech dysponuje przynajmniej obiektywnymi informacjami

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów