Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: mas babo placek

Domyślnie mas babo placek

kochani ratunku Juz sam nie wiem co mam wybrac
    Przygotowuje sie do kupna lustrzanki. Nie wiem co wybrac zawsze mialem polityke ze sprzet nalezy kupowac na wyrost aby bylo sie czego uczyc.
    Obacnie posiadam sony v1. Po glowie chodza mi NIKONY: d40 lub d40x i canon eso 400d Rozwazam rowniez zupelne szalenstwo i mysle o d80 czy moze lepiej wziasc d 70 Powiedzcie mi jak wyglada sytuacja z obiektywami do d 40. Ktos moze polecic jaki sensowny zestaw kit czekam na pomoc
    dzieki
    Ostatnio edytowane przez gattaka ; 12-08-2007 o 00:29

Domyślnie

Rany!!!
    Człowieku, przeedytuj ten post, bo tego się nie da czytać!
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie poprawa????

sory juz

Domyślnie

A wiesz, ze byl taki aparat : D50? Osobiscie bardziej polecam niz D40... +reszta zabawek w zaleznosci od tego jakim "budzetem" operujesz

Domyślnie

Dla zajawionych zdjęciami nikony zaczynają się od D50 wzwyż. Czterdziestka to porażka jeżeli myślisz o żąglowaniu szkłami. W tym sprzęcie tylko obiektywy z SWM działąja a całą reszta fajnych i niedrogich sprzętów ze śrubokrętem nie.

Pozdrawiam
    D50 | N 18-55 3.5-5.6 | N 50 1.8 | N 70-300 VR 4.5-5.6 | SB-800 | inne śmieci |

Domyślnie

I po co zakładasz dwa wątki dotyczące tego samego tematu?...
    Ciekawe też na jakiej podstawie mój przedmówca twierdzi, że z D40/40x to porażka bo działają z nimi tylko obiektywy ze śrubokrętem?...Nie będzie działał tylko autofocus, a to różnica.
    Wyrokowanie, że ma skreślić D40 czy 40x w sytuacji gdy nawet nie wiadomo do jakich celów autor wątku będzie używał aparatu i czy kiedykolwiek zamierza "kolekcjonować" szklarnię uważam za przesadę.
    Czy zdecyduje się na D40/40x, D50, D70s czy D80 to i tak zapewne jako podstawowy obiektyw weźmie 18-55, 18-70czy 18-135 ... wszystkie mają silnik, jeśli będzie chciał dokupić długi zoom to czy wybierze 55-200, czy 70-300 czy uniwersalny 18-200 to każdy również będzie pasował. Do tego jest coraz więcej szkieł Sigmy z silnikiem HSM, a z miesiąca na miesiąc gama tych szkieł będzie się zwiększać.
    Pewnie, że jest choćby popularna i niedroga stałka 50/1,8 jak i wiele innych zacnych szkieł, z którymi w przypadku D40/40x nie będzie AF ale większość z typowych pstrykaczy nigdy tych szkieł nie zapragnie.
    Określ więc może najpierw swoje potrzeby, skorzystaj z opcji szukaj, później ewentualnie dopytaj na forum ,a wybór stanie się łatwiejszy.
    D40x | N 18-70 | SanDisk Extreme III 2GB | Nikon Crumpler That

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Najpierw trzeba zapytać samego siebie co się będzie fotografowało- tu przyznaję rację memu przedmówcy ! Mi D70 w zupełności wystarcza. Zakup samego body to jest pestka - problemy zaczynają się w chwili rozbudowy systemu... a dobre szkła niestety trochę kosztują...

Domyślnie cele

Moim celem jest robienie zdjec z wyjazdow, portretow, plenery Mam zamiar zakupic dobre body a stopniowo z czasem rozwijac zasob szkiel. Sprawdzalem jak lezy w reku canon 400d i nikon40x. Narazie wygrywa nikon Bardziej pasujke mi jegoergonomia i wielkosc. Mocno zastanawiam sie czy nie kupic sobie nikona d80. To bylo by zapewne bardzo na wyrost moich umiejetnosc,i skoro obecnie psrtykam sony v-1. Oba aparaty maja swoje +i- Moze powiecie naczym powinenem sie skupic przy oborze body pozdrawiam i przepraszam za zasmiecanie forum to sie juz nie powturzy

Domyślnie

Jakiego zdjęcia nie zrobi D40, od modeli Wyższych???
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

nie zrobi 5 kl/sek... np.
    Nikon D3, D200+MB-D200, N18-200/VR, N14-24/2,8 N70-200/2,8 VR II, S50/1,4 TC-20III i inne duperele

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów