Close

Strona 44 z 51 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 509

Wątek: Sigma 150-600

Domyślnie

Prawie cały sezon fociłem zestawem 7100 + sigma sport. Mogę powiedzieć na pewno, że nie jest to jakiś zły zestaw - sigma całkiem ładnie rysuje, a i do jej wad się już przyzwyczaiłem i nie stanowią dla mnie problemu. Natomiast sama pucha jak już wiele razy zostało powiedziane ma dosyć poważną wadę w postaci buforu, choć mając pewne doświadczenie w foto loto można do pewnego stopnia sobie z tym jakoś poradzić, ale i tak zawsze w jakimś momencie prędzej czy później go zabraknie Generalnie można tą puszką zrobić ciekawe kadry ale jeśli o plastykę idzie to nie ma porównania z FX-em niestety. Jakby co to są tutaj moje zdjęcia właśnie z omawianego zestawu.
    D850 + nikkor 500 f/4 vr
    instagram: frogifly

Domyślnie

Dario1 - może to wina tego konkretnego egzemplarza, chociaż Yanis też wspominał, że na D500 ma podobną sytuację - post numer 376:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...252314&page=38

Przemek ma duże doświadczenie z tym szkłem - jak widać można wyczarować super foty.
    Co do d7100 - mały bufor obchodziłem włączając NEF 12 bit i kompresję stratną.
    Teoretycznie gorsza jakość, ale przy samolotach większe znaczenie mają błędy AF niż rodzaj kompresji. Jak trafił dobrze to i tak była super jakość ( z N 300 2.8 VR).

Domyślnie

Kupiłem Sigme Sport dla ogniskowych 500, 600mm.
    Obiektyw zbudowany jak czołg! Wykonanie trudno się do czegoś doczepić.
    Gdyby nie miał wysuwającego tubusa + stałe światło f5,6 Kosa totalna- W tej cenie!

Zabrałem ostatniej soboty obiektyw do czatowni.
    Przy porannym światełku: Szybkość AF, Ostrość, Kolory wszystko dla mnie akceptowalne.
    Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez reglass Zobacz posta
    Kupiłem Sigme Sport dla ogniskowych 500, 600mm.
    Obiektyw zbudowany jak czołg! Wykonanie trudno się do czegoś doczepić.
    Gdyby nie miał wysuwającego tubusa + stałe światło f5,6 Kosa totalna- W tej cenie!

Zabrałem ostatniej soboty obiektyw do czatowni.
    Przy porannym światełku: Szybkość AF, Ostrość, Kolory wszystko dla mnie akceptowalne.
    Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
    Witam,
    no to gratuluję, moja przekroczyła pół roku jak używam, póki co jestem mega zadowolony, czekam teraz na D750 (niestety dotrze po świętach) i myślę że z szerszym polem AF będzie jeszcze lepiej pracować, D610 ma jedna ograniczony AF.
    gdyby Nikon 200-500 zaczynał się Od 100 i był uszczelniony miałbym zagwozdkę. Porównywałem z T150-600 (stara wersja) i na 600 mm jest o niebo ostrzejszy i to widać (testy na tablicy ISO), nawet jak założyłem T 1,4 do S też była ostrzejsza przy f11 niż T150-600, Tamron do 500 mm jest OK.
    Życzę udanych zdjęć i Wesołych Świąt !
    APARATAMI I OBIEKTYWAMI NIKONA FOTOGRAFUJĘ OD 1990 roku
    moje fotografie na facebook-u, Jarosław Jeleński Fotografia Przyrody.

Domyślnie

Wysuwający tubus pewnie będzie poprawiony w następnej wersji.
    Nie znam się na optyce, ale podejrzewam, że światło f5.6 wymagałoby zupełnie innej konstrukcji i przede wszystkim znacznie większej przedniej soczewki.

Domyślnie

Wysuwający tubus nie jest taki zły. W Sigmie S przy dynamicznej akcji zmieniam ogniskową tylko "na pompkę" i nie wyobrażam sobie żeby to zrobić szybciej pierścieniem ogniskowej.

Domyślnie

Bardziej brałem pod uwagę mój typ fotografii. Robię głównie zdjęcia z różnego rodzaju czatowni. Uważam że obiektyw bez wysuwającego tubusa jest bardziej pancerny, szczelny.
    Wysuwający tubus może płoszyć zwierzęta. Większe problemy z maskowaniem bo sam "Lens Cover" nie zawsze jest wystarczający.
    Obiektyw jest w ruchu może nam wpaść trawa z maskowania pod przednią soczewkę etc.
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Ja znowu patrzyłem z perspektywy ptaków - ale żelaznych

Mnie było bardzo niewygodnie blokować tubus dłonią - kiedy obiektyw skierowany był w górę.
    Jeśli go opuszczałem po akcji - wysuwał się znowu w drugą stronę.

Przypuszczam, że gdybym robił nim zdjęcia regularnie, można byłoby do tego się przyzwyczaić i zapanować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepanek Zobacz posta
    Mnie było bardzo niewygodnie blokować tubus dłonią - kiedy obiektyw skierowany był w górę.
    Jeśli go opuszczałem po akcji - wysuwał się znowu w drugą stronę.
    A Sigma nie ma czasem blokady na zoomowanie?
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Ma, ale kolega @marcepanek wspomina że "pompuje" podczas fotografowania wiec blokowanie sensu nie ma

[edit] to nie on wspomina ale mysle ze wlanie tak tego uzywa - moj blad przyznaje sie
    Ostatnio edytowane przez regnar ; 23-12-2016 o 22:59

Strona 44 z 51 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów