@bradley,
mam nadzieję , że podzielisz się przemyśleniami po....to znaczy w sobotę.
Szukaj
@bradley,
mam nadzieję , że podzielisz się przemyśleniami po....to znaczy w sobotę.
@bradley
Pomacasz i się zdziwisz. Pozytywnie.
Oczywiście jest też parę w.... rzeczy.
Posiadałem fuji i sony jednocześnie i zrobiłem nimi pewien "iwent", wrzuciłem obrazki z obu systemów na kompjuter i fuji odpadło...... takie życie...
Żal mi było meliszpaka, że tak po nim jadą... U opozycji widać, że "wiara czyni cuda"![]()
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 18-11-2016 o 21:23
Czy w Sony A7 można ustawić bracketing tak aby najpierw zadziałał dwusekundowy samowyzwalacz a potem wykonała się automatycznie cała ustawiona seria?
Oczywiście chodzi o odpalenie bracketingu bez dodatkowego wyzwalacza, z wygaszeniem drgań związanych z naciskaniem spustu.
Znalazłem to w kompakcie RX10 ale niestety podczas oglądania A7 nie byłem w stanie doszukać się takiej możliwości. Menu jest dla mnie dość zagmatwane więc prawdopodobnie nie potrafiłem się do tego dokopać.
Pozdrawiam,
Tomek
To był ten sam Adam, którego kiedyś poznałem???
I mówisz, że właśnie się dowiedział, że na tym samym kącie widzenia, i na dodatek z jaśniejszym obiektywem, większa matryca da mniejszą głębię ostrości???
I to Adama tak zafascynowało? Po tylu latach doświadczenia Sony pozwoliło to dostrzec?
jeśli to pomoże robić lepsze zdjęcia, to czemu nie...
...choć wątpię.
Dla mnie to, co tu się ostatnio wypisuje, to niewyobrażalne farmazony po prostu.
Zdjęcie to perspektywa, kompozycja, elementy widoczne i te świadomie pozostawione poza kadrem, kolory, kontrasty, dobór głębi ostrości (nie GO sama w sobie), światło i wiele innych czynników, na koniec zależności graficzne i znaczeniowe tych wszystkich elementów. Te wszystkie rzeczy siedzą w głowie, a nie w Sony, Fuji czy innym złomie.
Ostatnio edytowane przez Jai pur ; 19-11-2016 o 13:52
Skontaktuj się z nami