Close

Strona 209 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1091591992072082092102112192593097091209 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 081 do 2 090 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A gdzie takie igloo znalazłeś?
    Niedaleko...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Rdza, szkło i stal

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Oskar // marzec 2015 // Sony A7 E1.8/50 OSS

jestem więcej niż zadowolony - jest lepiej niż na to liczyłem - na tyle ile mi potrzebny jest wystarczający ... obcięte około 10 %

ale nie zawsze nawet trzeba to robić ... można wykazać się kreatywnością

Domyślnie

No mi to kadrowanie sprawia jeszcze problemy bo trzeba założyć ten margines Chyba wolę jaśniejsze manualne 50tki na A7.

Domyślnie

A nie kusi nikogo loxia 50/2? 35/2 trochę drogawa ale 50tka chyba w miarę rozsądna cenowo jak na coś małego bez przejściówek, z exifem, automatycznym powiększeniem kadru przy ruszeniu pierścienia ostrości, opcjonalnemu wyłączania klikania przysłony, uszczelnienia, no i przede wszystkim zeissowego obrazka?
    Huff się o nich obu dośc dobrze wyrażał:

https://www.youtube.com/watch?v=qAsRaUeiR7c

Zresztą zauważyłem u siebie że na A7ce i tak często domykam 50tki do f2 bo mi to starcza... Ciężko uwierzyć że takie ustawienie to teoretycznie odpowiednik 35/1.4 na apsc...
    Sam dalej nie wiem do czego mi A7ka najbardziej potrzebna... czy potrzebuję w niej AF? Czy w ogóle potrzebuję lepsze szkła czy po prostu dupkę do pleśniaków?

Dalej mnie trochę drażni posiadanie dwóch aparatów. Ale po 3 miesiącach dalej nie znalazłem dobrego wyjścia z sytuacji, może parę wyjazdów pozwoli coś rozwiązać albo się po prostu przyzwyczaić;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    A nie kusi nikogo loxia 50/2? 35/2 trochę drogawa ale 50tka chyba w miarę rozsądna cenowo jak na coś małego bez przejściówek, z exifem, automatycznym powiększeniem kadru przy ruszeniu pierścienia ostrości, opcjonalnemu wyłączania klikania przysłony, uszczelnienia, no i przede wszystkim zeissowego obrazka?

Zresztą zauważyłem u siebie że na A7ce i tak często domykam 50tki do f2 bo mi to starcza... Ciężko uwierzyć że takie ustawienie to teoretycznie odpowiednik 35/1.4 na apsc...
    Sam dalej nie wiem do czego mi A7ka najbardziej potrzebna... czy potrzebuję w niej AF? Czy w ogóle potrzebuję lepsze szkła czy po prostu dupkę do pleśniaków?

Dalej mnie trochę drażni posiadanie dwóch aparatów. Ale po 3 miesiącach dalej nie znalazłem dobrego wyjścia z sytuacji, może parę wyjazdów pozwoli coś rozwiązać albo się po prostu przyzwyczaić;p
    To może jeszcze na PW podaj cenę? Interesuje mnie 50...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta

To nic nie znaczy, ten gość się jara wszystkim.

Domyślnie

Stabilizacja zestawu A7II i SEL70200G jest naprawdę wydajna. Nie mam już niestety rąk ze stali, a tak wygląda zdzisiowy rezultat focenia OKD z balkonu:

A7II + SEL70200G, f/4, 1/10 s, ISO6400, robione "z ręki", bez podparcia

Cały kadr:

Crop 100%

AF miał problemy, dopiero włączenie limitera dało w końcu rezultat w postaci poprawnego ustawienia ostrości. Być może ze statywu i ostrząc ręcznie dałoby się uzyskać większą ostrość, ale na mój gust i tak jest zupełnie przyzwoicie (zdjęcie jest też chyba leciutko poruszone).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    To może jeszcze na PW podaj cenę? Interesuje mnie 50...
    Chyba się nie zrozumieliśmy

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    To nic nie znaczy, ten gość się jara wszystkim.
    Ale często są to i tak perełki Nie czytałem jeszcze nic złego o tych loxiach oprócz ceny która nie każdemu odpowiada...
    Swoją drogą ciekawe czy aparat umie poprawiać jpgi z nich. Wie że to dane szkła. Tylko czy ma jakąś korektę do nich?

Cytat Zamieszczone przez Michel71 Zobacz posta
    Stabilizacja zestawu A7II i SEL70200G jest naprawdę wydajna. Nie mam już niestety rąk ze stali, a tak wygląda zdzisiowy rezultat focenia OKD z balkonu:

[/B]AF miał problemy, dopiero włączenie limitera dało w końcu rezultat w postaci poprawnego ustawienia ostrości. Być może ze statywu i ostrząc ręcznie dałoby się uzyskać większą ostrość, ale na mój gust i tak jest zupełnie przyzwoicie (zdjęcie jest też chyba leciutko poruszone).
    Sporo szumu jak na 6400.
    Natomiast jak na taki czas stabilizacja wygląda na niezłą A jak by zrobić parę zdjęć w serii to może by się dało i zejść do 1/5s?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit
    Sporo szumu jak na 6400.
    Normalnie, jak na taką scenę. Zdjęcie nieodszumiane.

Cytat Zamieszczone przez ikit
    Natomiast jak na taki czas stabilizacja wygląda na niezłą A jak by zrobić parę zdjęć w serii to może by się dało i zejść do 1/5s?
    Pewnie by się dało, ale wynik ponad 4EV przy moich trzęsących się łapach i strzale OKD podczas palenia papierosa, to naprawdę dobry wynik

Strona 209 z 1914 PierwszyPierwszy ... 1091591992072082092102112192593097091209 ... OstatniOstatni