Close

Strona 659 z 1914 PierwszyPierwszy ... 15955960964965765865966066166970975911591659 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 581 do 6 590 z 19131

Domyślnie

Co oni tu piszą ...

This utility updates the ILCE-7M2 camera firmware to version 3.20 and provides the following benefits:

Improvements over version 3.10:
    •Adds support for the Radio-controlled Lighting System

Benefits provided by previous updates and included in version 3.20:
    •New lenses are supported.
    Note: Please refer to the latest compatibility information on the Web.

•Phase-detection AF is supported
    •The lens name will be correctly recorded in the EXIF
    •The AF can be used in movie recording mode with the SEL85F14GM
    •Adds the 14-bit uncompressed RAW format option

Note: PlayMemories Camera Apps™ currently does not support shooting or recording using uncompressed RAW format
    •Adds Phase-detection AF support for A-mount Lens Adaptor LA-EA3 (LA-EA1)
    •Adds a MOVIE button custom key settings that can be assigned for the movie recording function
    •Improves camera function and provides picture improvement for the new lenses (SEL35F14Z, SEL24240, SEL28F20, SEL90M28G)
    •Provides enhanced image stabilization system in half-pressing the shutter, in Focus Magnifier, in movie recording, and other functions

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ja trochę nie wierzę w te tanie ładowarki. Przede wszystkim, najczęściej nie mają trzeciego styku T, który, zdaje się, służy do kontroli termicznej procesu ładowania.
    Mnie niedawno usmażyła się ładowarka USB, i to firmowa, i jeszcze korki w domu wywaliła.
    MZ szkoda akumulatorów, a tym bardziej jeśli podłącza się ją bezpośrednio do aparatu. Usmaży akumulator i/lub aparat... i co wtedy?
    Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Ma ebayu patrz.
    Patona jest bardzo dobra.
    Jedynie firmowa posiada ten trzeci styk kontrolny.
    Najtańsza Patona niczym nie różni się z wyglądu od tej którą posiadam, dokleili tylko logo ?
    Następna w ofercie jest na dwie baterie i tylko pod USB. Ciągnie 1,2A ładując obie baterie, trochę dużo jak na możliwości USB .
    To jest proste urządzenie, gdybym miał chwilę wykorzystałbym obudowę i zrobił swoje
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 23-09-2016 o 13:44

Domyślnie

Kiedyś sprawdzałem baterie - tanie zamienniki.
    Nie mają one termistorów a jedynie stały rezystor po to aby oszukać firmowe ładowarki.
    Czyli bateria może się nagrzać a ładowarka/aparat nie przerwie ładowania.

Domyślnie

Termistory są sporo droższe niż rezystory, po prostu...

Domyślnie

http://www.ebay.pl/itm/2x-Akku-Dual-...MAAOSw5ZBWMhIb
    http://www.ebay.pl/itm/PATONA-Dual-D...sAAOSwAuZX2tU-
    Ta nie jest tylko pod usb i masz trzy styki.

- - - - kolejny post - - - - - -

A tu jest podobna prosto z Chin, ale tylko dwa styki
    http://www.ebay.com/itm/NP-FW50-2NP-...AAAOSw~bFWO2uw
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 23-09-2016 o 14:52
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Dzięki meliszipak, wczoraj przeglądałem ebay.
    Kolega forumowy polecił mi jako sprawdzonego Newella, miałem ich baterie do Fiji i były dobre.
    W linku jest stara wersja jeszcze bez logo firmy (jakby to miało znaczenie ) Robią sporo rzeczy foto, między innymi gripy.
    http://infoto.pl/pl/szukaj/3784-newe...50&search_top=
    Oni mają też jedną z tych które mi przesłałeś, ale nie potrzebuje 2x wiekszej.
    http://infoto.pl/pl/szukaj/newell-la...50&search_top=
    Przy okazji kupiłem parę dekielków do obiektywów.
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 23-09-2016 o 16:27

Domyślnie

Ten sklep jest w Uci i nawiedzam go czasem, i pytałem też o te podwójne ładowarki. Sprzedawca powiedział, że raczej nie warto... Chciałem kupić taką podwójną ładowarkę i kilka zestawów adapterów do różnych akumulatorów.
    Podobnie jak te pojedyncze, nie mają styku dla termistora w akumulatorze. To trochę dziwne, bo wygląda na to, że baza ma trzy styki, a adaptery do różnych akumulatorów - nie mają.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Trudno powiedzieć do czego jest ten trzeci styk i czy to jest jedna nóżka termistora.
    Czytałem, że np w telefonach bateria za pomocą tego styku przesyła info dotyczące
    stanu naładowania, ilości cykli ładowania, nawet numeru seryjnego.
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 23-09-2016 o 17:03

Domyślnie

Taka jedna...tak ją pamiętam...

Domyślnie

Podwójna ładowarka chyba lepsza, albo dwie małe.
    Jedna z pewnością to za mało dla bezlustra.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 659 z 1914 PierwszyPierwszy ... 15955960964965765865966066166970975911591659 ... OstatniOstatni