Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: D70s a D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonzo Zobacz posta
    to się nazywa poprostu gadżeciarstwo
    Dla mnie to się nazywa komfort pracy. Jeśli wizjer w D80 jest tak duży, jak w D200 (co z tego co wiem, jest prawdą), to dla mnie różnica jest gigantyczna i warta wydania kasy na puszkę i dozbierania później na szkła, szczególnie, że nie jest to różnica w kasie taka, jak np. między D200 a D2X.

Domyślnie

Obecnie 30D kosztuje tyle co D80, wiec jest to co najmniej mocna alternatywa do rozwazenia...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Cytat:
    Napisał nadgob
    (..)
    Ja już nie będę wyjaśniał, bo o tym już 1000x było, że zdjęcia z D70s nie są szare i wyprane (no chyba że ktoś używa tylko programu "A")

Ekhm.. czy tryb A to nie jest akurat priorytet przysłony?
    akurat myślałem, że ktoś mnie posądza o "A" jak automat , a jeżeli chodzi o priorytet przysłony to nie wiem co w nim złego.
    pzdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    akurat, ten tryb mógłby dla mnie nie istnieć, najczęściej priorytet przysłony lub manual, a i to przecież nie ma jakiegoś strasznie dużoge wpływu na kolorystykę . pzdr
    Racja, ale ja z góry założyłem że jak ktoś używa trybu "A'' to raczej nic nie grzebie więcej w ustawieniach.

wyjaśnienie:
    O ja stara głupia bźdągwa miałem na myśli A jak automat
    Ostatnio edytowane przez nadgob ; 09-08-2007 o 13:07 Powód: wyjaśnienie

Bonzo
    Gość

Domyślnie

milo_ja a dla mnie jest komfortem większy korpus w D70s a różnica w wielkości to kilka milimetrów i to samo jest w wielkości wizjerów i tak można bez końca bronić swojego zdania i sprzętu ja na tym kończe bo dalsza dyskusja wg mnie jest zbędna i niepotrzebne zapychanie bazy danych na serwerze najlepiej niech każdy się cieszy z tego co ma i już tak więc panowie do boju i pstrykac fotki a nie ślęczeć przy kompie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    śląsk (czeladź, katowice, świętochłowice)

Domyślnie

Mnie także martwi kilka szczegołów d80 (to zmartwienie raczej teoretyka niż praktyka, więc się z nim dzielę.. może specjaliści się wypowiedzą):
    - RGB Matrix Meter segments: (D70) 1005 (D80) 420 (D200) 1005
    - migawka (d70) 1/8000 (D80) 1/4000 (D200) 1/8000
    - no i synchro z flashem: (D70)1/500 (D80) 1/200 (D200) 1/250
    Czy czas synchro z lampą może być, aż tak kłopotliwy skoro w modelu D200 czas jest podobny?
    Co do pomiaru światła mam obawy, że czasem mogą pojawić się problemy - tu jednak kłania się dobrej jakości ekranik pomocny w ocenie wyników.
    Rozmowa o różnicach między D80 a D70s (wizjer, ekran, ergonomia wynikająca z dodatkowego kółka) przypomina analizy D40 - śrubokręt? niepotrzebny, 3 pola pomiaru ostrości też nie, bracketing - 'fajna rzecz ale ja się w hdry nie bawię' a moim zdaniem to jest jedna z ważnych funkcji nie tylko luster ale i hybryd (choć są opinie, że to co zrobimy z przy bracket +/-1 to można wyciągnąć z Nefa) ...

Domyślnie

[QUOTE=nadgob;377619]No i znów nasuwa się stara prawda - każdy swoje chwali - a co za tym idzie wszyscy są zadowoleni ze swoich zakupów. Idąc dalej tym tokiem myślenia oba aparaty są OK.
    [QUOTE]

Pozostaje mi tylko zacytować samego siebie i jak mówi Bonzo "zdjęcia robić a nie ..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rozmyty Zobacz posta
    Czy czas synchro z lampą może być, aż tak kłopotliwy skoro w modelu D200 czas jest podobny?
    W D70 jest migawka hybrydowa. W D80 i D200 mechaniczna. Żeby zwiększyć czas synchronizacji dwukrotnie musisz zwiększyć dwukrotnie prędkość przesuwu kurtynek, a to może być problem z takich lub innych powodów.

Domyślnie

dużo świetnych fotografów robi/robiło zdjęcia d70s, myślę że to sprawdzony sprzęt -moim zdaniem, jeśli masz okazję dostać nowy, na gwarancji to bierz w ciemno, a pieniądze odłóż na lepsze szkiełko..

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

A ja kupiłem D70, a za zaoszczędzoną kasę mam nówkę Tamrona 17-50 i bardzo sobie chwalę ten zestawik. Zwłaszcza jak odbieram odbitki z labu... i jakoś nie tęsknię za większym wizjerem gdyż oglądam jedynie histogram, ale to też w wyjątkowych sytuacjach. Niestety żaden wizjer nie zastapi Ci porządnego monitora...
    __________________ ? ___________________

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów