Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: D70s a D80

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinekmm Zobacz posta
    Niestety żaden wizjer nie zastapi Ci porządnego monitora...
    heh.. Ja bym tego tak nie ujął. W wizjerze oceniamy scene w poczatkowej fazie robienia zdjecia, na monitorze raczej juz na sam koniec To raczej dwie rozne, całkiem odmienne kwestie
    Mnie wiekszy, jasniejszy, pryzmatowy wizjer przekonał m.in. wlasnie do D80. Ale dla kazdego cos miłego i tak ma byc

Domyślnie

Mialem okazje porownac wizjer w D50 (D70 ma taki sam o ile pamietam) i D80 i jest roznica, duza ... moze nie jest to roznica warta 1000 pln ale sa inne roznice.
    Widze, ze zrobila sie malutka przepychanka ale naprawde, kazdy wybiera do wlasnych potrzeb , jednemu idealnie odpowiada D70 , drugiemu D80 a trzeci oleje oba body i wezmie D200.

Oszczędny w słowach Awatar marcinekmm
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Miałem w łapkach D70s, bawiłem sie nim dwa dni i dla mnie żadna różnica. Uważam, że w D80 też nie byłbym w stanie odczytać więcej niż na D70s czy też D70... Oczywiście jest lepiej, ale czy aż tak znacząco?... co innego matryca. Dla mnie osobiście wielkość wyświetlacza nie jest podstawowym kryterium wyboru aparatu.
    Do amatorki D70 mi w zupełności wystarcza i nie stwarza żadnych problemów. Zwłaszcza z ostrym i jasnym szkłem

Oczywiście nic złego w wiekszym wizjerze nie widzę, jednak dla mnie osobiście najważniejszą rzeczą w tym wszystkim jest ostre, plastrycznei i jasne szkiełko. I na tym się bym koncentrował, a nie na puszce...
    Ostatnio edytowane przez marcinekmm ; 10-08-2007 o 22:47
    __________________ ? ___________________

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinekmm Zobacz posta
    Miałem w łapkach D70s, bawiłem sie nim dwa dni i dla mnie żadna różnica. Uważam, że w D80 też nie byłbym w stanie odczytać więcej niż na D70s czy też D70... Oczywiście jest lepiej, ale czy aż tak znacząco?... co innego matryca. Dla mnie osobiście wielkość wyświetlacza nie jest podstawowym kryterium wyboru aparatu.
    Do amatorki D70 mi w zupełności wystarcza i nie stwarza żadnych problemów. Zwłaszcza z ostrym i jasnym szkłem

Oczywiście nic złego w wiekszym wizjerze nie widzę, jednak dla mnie osobiście najważniejszą rzeczą w tym wszystkim jest ostre, plastrycznei i jasne szkiełko. I na tym się bym koncentrował, a nie na puszce...
    A dla mnie wizjer ma znaczenie i dlatego napisalem w poprzedniej odpowiedzi, ze wszystko wg. uznania.
    Inny potrzebuje stabilizacji w body , drugi magnezowej obudowy , inny nie potrzebuje srubokreta.
    Wlasnie to jest fajne, ze mozesz skroic sobie zestaw do swoich potrzeb.
    Podobnie ze szklami , cos co jednemu wystarcza do amatorki inny nie wzialby za free.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów