A nie było tam gdzieś napisu
Сделано в России ?
Bo to prawie dron.
Szukaj
A nie było tam gdzieś napisu
Сделано в России ?
Bo to prawie dron.
O ile wiem, A7 ludzie wciąż kupują ze względu na cenę oraz wielkość.
Serwis - skoro chcesz nowy, na gwarancji - to chyba nie ma się czym przejmować.
A domniemana aktualizacja softu i tak nie doda takich możliwości, których się nie da z body wykrzesać, więc też bym się nie przejmował.
Różnica zasadnicza to stabilizacja matrycy i metalowy bagnet.
Ostatnio edytowane przez wpkx ; 05-09-2016 o 23:27
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Postanowiłem sobie zażartować ale warto dodać do info. o rawach 12bitowych w A7 i 14sto w A7II.
Tylko jakoś mało kto lub nikt widzi tą różnicę w obrazku.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 05-09-2016 o 23:36
Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu
Dzięki. Z pierwszym ostrym też mam ale inna osoba i nie wyszło tak fajnie. Może kiedyś jeszcze poćwiczę ten kadr
Nie jestem pewien czy druga wersja też nie flaruje choć mniej.
Dla mnie istotne były mniejsze gabaryty (oraz waga) i niższa cena A7kiStabilizacja aż tak mi się nie przydaje, ISO można dość mocno ciągnąć i skrócić sobie odpowiednio czasy. No i część szkieł jest stabilizowana
Natomiast ja rzadko używam długich obiektywów przy których stabilizacja by już nie zaszkodziła a np. z LAEA które jeszcze pożera z pół działki światła stabilizacja się przydaje.
Z plusów drugiej serii była jeszcze większa kompatybilność z adapterami z AFem (choć nie wiem czy podstawowe A7II starcza), a i nie wiem czy AFu trochę nie poprawili?
Mi się marzy taka jeszcze mniejsza pełna klatka od A7kiChociażby obcięta o wizjer (lub z opcjonalnym doczepianym) i ostatnimi poprawkami z II wersji (poza stabilizacją). Choć znając życie to by coś musieli schrzanić typu brak uszczelnień, słaba budowa, nieruchomy ekranik i A7 by dalej była fajniejsza a pewnie w podobnej cenie:P
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami