Close

Strona 691 z 1914 PierwszyPierwszy ... 19159164168168969069169269370174179111911691 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 901 do 6 910 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Manualne ostrzenie zdecydowanie w dalmierzach najszybsze, choćby ze względu na krótki skok obiektywów (zazwyczaj).
    Akurat te same obiektywy można użyć na bezlustrach
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Doszedłem do wniosku że, zabawa w obiektywy manualne ma sens głównie w przypadku posiadania naprawdę bardzo dobrych szkieł lub specyficznie charakternych. Zamiast tracić czas z przeciętnym obiektywem na ostrzenie, lepej skoncentrować się na uciekającej chwili, kompozycji, kadrze itp... Dla mnie idealna sytuacja to większośc szkieł z AFem plus jedno, dwa, ciekawe manualne. Nie wiem jak to w realu wyglada w Lajce.....kiedyś używałem tylko Zorki
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 25-10-2016 o 21:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Doszedłem do wniosku że, zabawa w obiektywy manualne ma sens głównie w przypadku posiadania naprawdę bardzo dobrych szkieł lub specyficznie charakternych. Zamiast tracić czas z przeciętnym obiektywem na ostrzenie, lepej skoncentrować się na uciekającej chwili, kompozycji, kadrze itp... Dla mnie idealna sytuacja to większośc szkieł z AFem plus jedno, dwa, ciekawe manualne. Nie wiem jak to w realu wyglada w Lajce.....kiedyś używałem tylko Zorki
    Ja mam tak samo, niedawno wyrzuciłem wszystko na allegro poza Meoptą 92/1.7.

Domyślnie

Manuale mają jeszcze dwie zalety - bywają bardzo małe (mimo niezłych parametrów) oraz dają frajdę* z procesu fotografowania

Ale poza tym mam podobnie - z czasem pozastępowałem co się dało szkłami z LAEA, FE, a z manuali została loxia oraz kilka charakternych oraz malutkich
    Z kolei jest trochę starszych manuali które mają świetną jakość, a są atrakcyjne cenowo i można sobie złożyć fajny zestaw pełnoklatkowy. I przy okazji będzie on całkiem zgrabny. Np. Phillip Reeve na swojej stronie sporo dobrych szkieł polecał (ale on robi widoczki więc ma specyficzne potrzeby).

* przynajmniej zazwyczaj - używanie zdezelowanych, zapleśniałych szkieł, do tego tele, na body które się do tego czasem średnio nadają to nie koniecznie frajda

A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

No to ciekawie, płatność wyszła, spam sprawdzałem, napisałem nawet maila do supportu Phase (bez odpowiedzi!?!?).
    Kupiłem na firmę, być może ktoś musi zweryfikować mój numer VATEU...chociaż takie rzeczy powinny iść z automatu.

Zdaje się na 99% była płatność PayPal, ale po co przepłacać
    @nordwind
    Coś nowego w temacie klucza do CaptureOne ?

Dostałeś ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vid3 Zobacz posta
    @nordwind
    Coś nowego w temacie klucza do CaptureOne ?

Dostałeś ?
    Dostałem maila z informacją problemach technicznych z wpłatami w Phase.
    Płatność miała być anulowana i zwrócona na kartę abym mógł zamówić powtórnie.
    W międzyczasie odblokowałem domyślną maskę ostrości która mi przeszkadzała w free P1 Express.
    W tej chwili program jest w pełni funkcjonalny. Zastanawiam się więc nad sensem zakupu... dla tych paru gadżetów..
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 26-10-2016 o 12:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Np. Phillip Reeve na swojej stronie sporo dobrych szkieł polecał (ale on robi widoczki więc ma specyficzne potrzeby).
    Dzięki..
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Dostałem maila z informacją problemach technicznych z wpłatami w Phase.
    Płatność miała być anulowana i zwrócona na kartę abym mógł zamówić powtórnie.
    W międzyczasie odblokowałem domyślną maskę ostrości która mi przeszkadzała w free P1 Express.
    W tej chwili program jest w pełni funkcjonalny. Zastanawiam się więc nad sensem zakupu... dla tych paru gadżetów..
    Ostatnio były zmasowane ataki DDoS na serwery obsługujące kilka dużych serwisów w tym PayPal więc może stąd problemy z płatnością.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Ostatnio były zmasowane ataki DDoS na serwery obsługujące kilka dużych serwisów w tym PayPal więc może stąd problemy z płatnością.
    Płaciłem Visą, ale na poczatku ubieglego tygodnia, nie powinno być problemów. Padła po ataku w czwartek lub piątek,
    po próbie wyłączenia "całego internetu", jak to szumnie określają.
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 26-10-2016 o 21:59

Strona 691 z 1914 PierwszyPierwszy ... 19159164168168969069169269370174179111911691 ... OstatniOstatni