Jakby ktoś chciał rozkolekcjonować A7R to jestem chętny![]()
Szukaj
Jakby ktoś chciał rozkolekcjonować A7R to jestem chętny![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant
fajna karolina
I fajne jesienne kolory w zdzisiachJak na f1.4 to niezły kontrast i ostrość (choć widać fioletowe aberracje na brzegach w liściach).
W ogóle jak dwie osoby w wątku już mają to szkło to się popularny obiektyw zrobił
(cv15/4.5v3)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Insekta widziałem już na FB, ależ miażdży system
Karolina świetna kolorystycznie <3
Zdzisie też robią robotę bokehem ^_^
Ode mnie - Magnetyczna Magda
Niezmiennie Nokton na heliku
ależ Magda ma przenikliwe spojrzenie! WOW
przenikliwe, ale łagodne.
Do użytkowników A7 mark I- jak jego szybkość działania (włączanie, menu, af) w stodunku do np. leciwego d80 lub czegoś podobnego? Są opóźnienia tak jak mówią/piszą w recenzjach?
Warto inwestować w a7 jako sprzęt domowo-hobbystyczny? Nadal stare minolty można podpiąć pod ten sprzęt?
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Nie używam AFu, ale reszta jest mz. obłędna - praktycznie wszystko powyprowadzane na pokrętła i guziki, w zasadzie nie ma potrzeby wchodzić do menu. Można zapiąć wszystko, na co przyjdzie ochota, EVF i LV daje świetną kontrolę na GO i kompozycją kadru, do tego można rzucić obraz po wifi na tablet i smartfon - do fotografii "kontemplacyjnej" idealny sprzęcik, w dodatku lekki, pancerny i śmiesznie tani.
Z rozpaczą myślę o tym, że chyba będą musiał swoją sprzedać![]()
a adapetry np. nikon->sony mają podobne wady jak w nikonie, czyli brak ostrzenia na nieskończoność?
Zastanawiam się, czy nie zamienić DF`a na A7 z małymi szkłami (są takie w tym systemie??)
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
Sony FE ma bardzo krótki dystans od flanszy do matrycy, więc z adapterem możesz zapiąć absolutnie wszystko, włącznie z optyką dalmierzową, oczywiście bez negatywnych konsekwencji i z ostrzeniem na nieskończoność, a co więcej - możlwością skrócenia MFD przy pomocy adapterów helikoidalnych.
A7 jest mz. paradoksalnie 20x bliższa idei starego Nikona FE/FA niż DF - to mały, lekki, solidny i kanciasty aparat z możliwością wygodnej pracy z optyką manualną, o cenie przez litość nie wspomnę.
Zależy jak małych szkieł potrzeba. Małego tele nie ma. FE35/2.8 jest super malutkie, FE28/2, FE50/1.8 i FE55/1.8 są chyba też w miarę rozsądne gabaryto. Loxie są całkiem małe ale manualne (choć to 'nowoczesne manuale'). Batisy są chyba relatywnie małe i lekkie. Ale najmniejsze opcje dostarczają szkła dalmierzowe z cienkimi adapterami![]()
Skontaktuj się z nami