Close

Strona 2171 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1171167120712121216121692170217121722173218122212271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 701 do 21 710 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystiano77 Zobacz posta
    ja też nie chce, i naprawde nie obraz sie, ale z mojego ulubionego wątku, robi sie wiocha. moze po prostu wrzucaj tylko zdjęcia i bedzie ok. mozesz tez pisac, ale na temat. A te wszystkie sancza, tegesy majonesy, cne ahaby......... czuje sie jak w piaskownicy
    Z pełnym szacunkiem, Twoje zadowolenie, bedzie dla mnie wazne...
    ...gdy ...

W ... wypadku nawet ... no właśnie... ponieważ...

Z tym wątkiem, to jak z wizyta u specjalisty, gdzie na poczekalni stare durne baby siedza, nie zapisane na wizyte.
    Niby mozna sie spierać, ale czy warto ?
    Kazdy oceni sobie sam.

Pees.:
    Sanczo puka sie w czoło.
    A on sie zna. I mowi ze ...
    ...kto wie ? Moze ma racje ?

Ps.
    Flektogon faktycznie podobno mało ostry a wręcz do f8 tragiczny. Edyta tak mowi.
    Ale na ulice sie na pewno nada. Do krajobrazu - są lepsze. Rownie tanie. Ale mniej faktycznie ładne.
    Z reszta to kazdy wie. Edytę tez sypieÂŁ&@ć z watku trzeba ? Bo nie wiem juz jakie
    zalecenia som odgórne...?

Robic se żarty ?
    Czy brać to na poważnie ?
    Bo nie wiem juz sam, z kim tu czas spędzamy.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

brak szacunku, widzicie to czytając posty jak te wyzej ?,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    Ahaby? Owain pisz po polsku.
    Sorry rycerzu, ale gdzieś w Twoim poście znalazłem "rzyletę".
    Pisz po polsku.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Pojawilem się w tym wątku tylko jeden raz jako moderator, czytałem go od dawna z ciekawości. Za kilka tygodni zostanie tutaj z 5 ośób, bedziecie się taplać we własnym sosie i jak historia pokazuje, z ktorej nic a nic się nie chcecie uczyć, o zniszczenie wątku będziecie oskarżać jakąś tajemniczą administrację

- - - - kolejny post - - - - - -

powodzenia

Domyślnie

Piotrek:
    1. Zacytuj mi mój brak szacunku dla innych.
    2. Napisz, co sam wniosłeś do wątku, skoro zaniedbanie tego zarzucasz innym.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Czy moglibyście te przepychanki przenieść na pw?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    A ja tu po pomoc przychodzę Sporo jest w tym wątku zdjęć z pleśniaków i dlatego pytam. W wątku fuji ze względu na zajefajną szklarnię nikt nie zajmuję się takimi tematami Ja jednak lubię pleśniaki i już
    Otóż mam problem z Pancolarem 50/1.8 i podobnie miałem z Pentaocem 50. Wiadomo, że takie szkło ma się dla rozmycia tła i ono jest bardzo okej, ostrość na pełnym otworze jest bardo dobra ale na bliskich odległościach(obiektyw ostrzy na nieskończoność). Problem zaczyna się gdy fotografowany obiekt znajduje się w odległości ok 3m i powyżej. Wtedy zaczyna się totalne mydło(jak domykam jest już okej, ale przy f
    Czy ktoś z Was może posiada pancolara lub pentacona 50/1.8 , albo ewentualnie mógłby napisać coś o zachowaniu innych szkieł m42?
    Mam industara na m39 i nie wykazuje takich dolegliwości.
    Mój Pentacon 50/1.8 sprawdzał się z Praktiką.
    Zrobiłem nim kilka fotek z cyfra ( Fuji ) i okazał się mydlany na pełnej przysłonie.
    Tak było nawet na małej odległości.
    To już lepszy był Helios.
    Może tak miał mój egzemplarz bo inni go sobie chwalili.

Domyślnie

Flektogona odpuszczam. Jeśli ktoś jest zainteresowany, mogę pomóc to zakupić, w lokalnym lombardzie leży za 420zl. Powiedziano mi że 50zl opuszcza... pewnie można by się jeszcze potargowac...
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Takumar 1.8/55 był całkiem ostry, zero mydła. Tylko że plesniaki 50mm tracą sens przy e50.

Domyślnie

Basket - po sprawdzeniu różnych zdjęć wydaje mi się, że wspomniany Pancolar u mnie radzi sobie dobrze na większych odległościach. Fakt, że zdjęcia są bardziej miękkie niż w przypadku obu moich Heliosów, ale jeśli tylko trafię z ostrzeniem, to jest ok.

Strona 2171 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1171167120712121216121692170217121722173218122212271 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów