Mnie ich nie żal, bo imo 7 jest lepsze od 10. :P
Szukaj
W czym?
Mam takich co nadal uważają, że nie ma nic lepszego niż XP... A i na pewno znajdą się zwolennicy ms-dos.
w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...
Nikon
I tak też robi, wystarczy na zegarek spojrzeć.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
6 letni Laptop (dziadowski na obecne czasy) Dell V3500 nie muli z Windows 10, ba szybciej chodzi niż z Windows 7, dziwnych opcji jest trochę to fakt ale to laik ogarnie jak będzie chciał, tak z autopsji układanie Windows 7 czy 10 tyle samo czasu mi zajmuje, więc wychodzi że Windows 10 nie jest taki zły jak o nim piszą.
Windows 10 tym bardziej nie muli -- a wręcz większość komputerów tak-sobie pracujących pod Win 7, dostaje skrzydeł na dziesiątce. W żadnej sytuacji 10tka nie zmusiła mnie do "używania różnych dziwnych opcji". W gry nie gram -- jak chyba większość fotografów tutaj, bo ledwo starcza czasu na pracę i sen. Dyskutujemy o systemie operacyjnym w kontekście narzędzia do pracy dla fotografa, a nie do sterowania śmietnikiem z jakimiś starymi grami. Co do programów, na pewno są jakieś starocie, które mają problem z Windows 10, ale nie słyszałem o w miarę współczesnych narzędziach, które miałyby problem. Wszyscy od nowych Windowsów oczekują zmian również "pod maska", a jak tylko Microsoft zaczyna czynić jakieś kroki (skutkiem czego jakieś stare gów... przestają działać), to wielkie larum.
Pozostaje kwestia rzekomego szpiegowania, która jest tematem do dyskusji w gronie speców, których na tym forum raczej nie ma. Nie ma 100% informacji nt. tego, jakie konkretnie dane są przesyłane do MS. Równie dobrze może być tak, że MS po prostu nie chce się otwarcie przyznać, że tak naprawdę Windows 10 jest projektem w fazie beta i bez tej masy testerów (i informacji od nich), byłby nim przez kolejne 3-4 lata.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
stig mocny tekstGracze się mocno wkurzą
Ja tam w nic nie gram, teraz foto amator (odstawiłem zarobkową fotografię) to też mało obrabiam, muza i filmy ostatnio tylko dla relaksu
odcinam kupony od tego co zarobiłem, w rynek moto wejdę w przyszłym roku, mniej zachodu niż w branży foto a lepsza kasa![]()
Skontaktuj się z nami