Osobiście wolę żeby M$ skupił się na ulepszaniu funkcji systemu od wyglądu ikon.
Szukaj
Osobiście wolę żeby M$ skupił się na ulepszaniu funkcji systemu od wyglądu ikon.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Nie chodzi tylko o ikony, ale o spójną kolorystykę. Jasny interfejs z częścią ciemnych elementów ekranowych jeszcze ujdzie, ale ciemny interfejs na którym otwiera ci się bardzo jasne okno to jest katastrofa dla oczu. Zaprojektowanie dobrego ciemnego interfejsu to jest wyższa szkoła jazdy...
FF (Fuji + Fuji)
To może być kwestia kompatybilności - Windows 10 nie lubi niekompatybilnych programów i sterowników, szczególnie jeżeli są niepodpisane. Potrafi wywalać drivery bez większej informacji. Mamy tak z tap driverem dołączanym do OpenVPN - zupełnie się w tym przypadku nie dziwię, bo to archaiczny driver, który już z win7 nie był kompatybilny a do tego nie jest podpisany. Gdybym nie musiał to bym tego wżyciu nie zainstalował.
Niestety, trzeba się z tym liczyć, że jeżeli producent nie dostarczył nowych driverów, to sprzęt z Win10 może nie działać ( bądź soft, soft też czasem potrzebuje dedykowanego drivera ). Przy wywalaniu programów W10 zazwyczaj daje informację.
d70s + N18-70 + N55-200
Nie, to nie jest kwestia niekompatybilności. Wszystko ma deklarację zgodności producentów z Win 10. Inna sprawa, że podpisane czy nie, system nie powinien decydować za użytkownika co można wywalić.
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
U mnie po prostu muli (ale nie jest aktywowany, bo nie chce i się przeinstalowywać - być może to jest przyczyna), co nie powinno raczej mieć miejsca po wymianie procesora na lepszy, pamięci na szybszą i więcej. Jedyne co, to mam jeszcze podejrzenia co do dysku twardego, bo też wymieniałem.
Wlozylem surowy dysk SSD - bez zadnego formatowania itd.
Wypalilem DVD z ISO. Wszystko poszlo chyba w 15 min. Max 20. Wszystko ale to absolutnie wszysko jest. Wszystkie sterowniki. Nowe. Z 2015. Na stronie della są antyczne stery do tego modelu co mam. 3550.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
System tylko zamazuje, jak ty klikniesz formatuj to będzie gorzej, w erze dysków SSD nie używa się formatowania, zresztą sam czas procesu instalatora o tym świadczy, formatowanie dysku ssd ciut więcej czasu zabiera, ale nie będę drążyć tematu, wasze dyski to róbta co chceta
Jacek_Z masz młodszy model dell od mojego to nie narzekajTrzeba po całości poinstalować a nie po łebkach jak Windows 10 robi (tylko sterowniki).
Skontaktuj się z nami