Close

Strona 607 z 1914 PierwszyPierwszy ... 10750755759760560660760860961765770711071607 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 6 061 do 6 070 z 19131

Domyślnie

Dziękuję za życzenia i wzajemnie Widzę niezłe stadko...FA to prawdziwy rodzynek ! Gdzie i jak skanujesz negatywy ?
    Prawdę mówiąc to bardziej rozważałem średniaka i własnoręczne skanowanie. Jak się pieprzyć z tym, to bez kompromisów
    Zdjęcie Nikona akurat zrobiłem Mamiyą C 80/2.8 do której miałem/mam zamiar dokupić jakiś korpus do kompletu.
    Zapolowałem lokalnie z olx, umówiłem się obejrzałem i kupiłem za 500zl komplet
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 22-07-2016 o 20:57

Domyślnie

Mam Reflecte Crystalscan 7200, więc skanuję sam. FA jest świeży, wyrusza ze mną na urlop wkrótce, sprawdzę co potrafi. Na razie uwielbiam FE, jest świetny w każdym względzie, szczególnie z Kogaku 50 1.4 i 135 2.8 A wszytko zaczęło się od Prakticy (żeby nie było, ją też bardzo lubię). Średni format mnie kusi, ale te ceny... No i skaner mam 35mm... Ale jak się trafi, to kto wie
    Super cena, patrząc na stan trafiłeś dobrą okazję. Ja mam właśnie FA w takim dziewiczym stanie, ale prawie 700 zł mnie kosztował. Również dziękuję za życzenia, na pewno w sierpniu coś dorzucę z FA i FE oczywiście Pozdrawiam serdecznie.
    Ostatnio edytowane przez madebyzosiek ; 22-07-2016 o 21:08

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Średni format mnie kusi, ale te ceny...
    Ceny wbrew pozorom nie są takie wysokie. Ostatnio bywały: puszka +80mm za 1000zl i dobry tradycyjny Epson foto z ramkami za około 1000zl.

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    pewno w sierpniu coś dorzucę z FA i FE oczywiście Pozdrawiam serdecznie.
    To daj znać gdzie to wrzucisz, chętnie zobaczę. Pozdrawiam niemniej serdecznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Ceny wbrew pozorom nie są takie wysokie. Ostatnio bywały: puszka +80mm za 1000zl i dobry tradycyjny Epson foto z ramkami za około 1000zl.
    To faktycznie jeszcze rozsądna cena, muszę dojrzeć do tego

To daj znać gdzie to wrzucisz, chętnie zobaczę. Pozdrawiam niemniej serdecznie
    Bardzo chętnie, choć ja raczkuję w temacie zarówno analogowej fotografii, jak i obróbki skanów Jakieś moje wypociny gdzieniegdzie są już na forum Bohaterem kwiatki, Czarek (pies) oraz Żona. Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Kilka lat temu było na naszej giełdzie ogłoszenie, mokry sen kolekcjonera analogowych Nikonów.
    FM2n, FE2 i F3, wszystkie czarne, z motorami i dedykowanymi futerałami. Cały szpej w miętowym stanie, ceny jakieś takie normalne 600 zeta za FM2 i FE2, 800 za F3. Wyrwałem wtedy FM2n, mam do tej pory, sporo rolek przez niego przepuściłem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Wiem że jesteś analogowy "otrhodox", podlinkuj gdzie te foty można obejrzeć.
    Sytuacja jednak zmienia się, klamoty które są klasykami nieźle podrożały.
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 22-07-2016 o 21:56

Domyślnie

dzięki madebyzosiek, prośba o podlinkowanie była również do "starego wyjadacza" zdyboo

Domyślnie

Wiem że jesteś analogowy "otrhodox", podlinkuj gdzie te foty można obejrzeć.
    Było minęło, ale dobrze, że ująłeś w cudzysłów, bo są i tacy, którym po połączeniu analoga, skanera i ortodoksa żyłka pierdząca pęka.
    Fotosy są cały czas dostępne w archiwum na mojej stronie. Tylko nie każcie mi wskazywać, którym aparatem zrobiłem. Większość jest z F100, trochę z F801s, reszta z FM2 i z F3. Na pewno z FM2 są glinoludy, jakieś zdjęcia z Seulu i pewnie coś z Wrocławia. A dwie ostatnie (u góry strony) galerie z Dublina są z FE2.

Sytuacja jednak zmienia się, klamoty które są klasykami nieźle podrożały.
    Czyli poczyniłem inwestycję. Choć jakby na to spojrzeć z drugiej strony to za wcześnie sprzedałem większość analogowego sprzętu.
    FM2 nie sprzedam, szybciej dokupię gablotkę do niego.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Było minęło, ale dobrze, że ująłeś w cudzysłów, bo są i tacy, którym po połączeniu analoga, skanera i ortodoksa żyłka pierdząca pęka.
    Większość mojego fotograficznego życia to analog, traktuje to więc inaczej niż ludzie którzy zaczęli od cyfry i odkryli "halogenki srebra" Ktoś kiedyś celnie zauważył "można iść z modą , pod prąd, ale też stać się ofiarą mody"
    Obecny stan jest dla mnie ulgą i ułatwieniem, nawet pomimo pewnych kompromisów. Cenię sobie tą natychmiastowość i nieograniczone możliwości obróbki, chociaż tutaj jest pułapka... Dzisiaj każdy może być Horowitzem a przynajmniej ma w zasięgu wszystkie narzędzia

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Czyli poczyniłem inwestycję. Choć jakby na to spojrzeć z drugiej strony to za wcześnie sprzedałem większość analogowego sprzętu.
    FM2 nie sprzedam, szybciej dokupię gablotkę do niego.
    Nie stracę na tym, moja gablotka skorzysta i czasami strzelę sobie jakieś foty z kliszaka
    Chociaż dalej uważam, że analog to najlepsze medium do fotografowania ludzi.
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 22-07-2016 o 23:34

Strona 607 z 1914 PierwszyPierwszy ... 10750755759760560660760860961765770711071607 ... OstatniOstatni