Close

Strona 2089 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1089158919892039207920872088208920902091209921392189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20 881 do 20 890 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Owain, spróbuj jeszcze podawać mikroelementy - ja mam jeden dekiel z opakowania witaminy D

d90 - ostatnie ciekawe, nadaje się do ASP

Umbra - jeśli do Monik, to chyba nr 3, ale lepiej chyba sprawdzić w praniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gdama Zobacz posta
    d90 - ostatnie ciekawe, nadaje się do ASP
    całe szczescie, nie moje...
    to sanczo coś tam modził

ja to w kolorze lubie

Domyślnie

"Nie zaczynasz postów apelem smoleńskim, to i na banicję pora. " Panie Mateuszu na banicji nie jest źle jak popłakać i poklęczeć
    to i pieniędze dadzą w brukseli .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WoWo Zobacz posta
    "Nie zaczynasz postów apelem smoleńskim, to i na banicję pora. " Panie Mateuszu na banicji nie jest źle jak popłakać i poklęczeć
    to i pieniędze dadzą w brukseli .
    Facet klęka tylko przed Bogiem.
    A prosi - to sie świnia...

A dać - to za darmo nic nie dają.
    Darmo - można tylko obiecywać

Ps.
    Musiałem.

sanczogmatt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    sanczogmatt
    Facet klęka tylko przed Bogiem.
    A prosi - to sie świnia...

A dać - to za darmo nic nie dają.
    Darmo - można tylko obiecywać
    sanczogląd

Całe szczęście, Rzeszów duże, ładne i różnorodne miasto

Ale nim przyleci Zielona Inkwizycja, zakrzyknę jeno w temacie:

Nex populi, Nex Dei !!

Nex vobiscum !!!

edit: Pana Tomasza nie widać, to popchnę małą popierdółkę

Ostatnio edytowane przez Owain ; 05-07-2016 o 18:55

Domyślnie

A propo, to bylismy smoków szukac.
    Nie było.

a na wsi wszystko
    jak zawsze

Ps.
    Sanczo znowu skoniem gadał...

Domyślnie

Ps.
    Sanczo znowu skoniem gadał...
    Z Rosynantem znaczy? Czy z osłem?

Ja się muszę wyżalić, bo nic mnie tak nie wk...wia jak po********e "ulepszanie" programów, które wszystko psuje. W robocie od lat mam do czynienia z szyfrowaniem dysków, co raz dłuższymi i po********ymi hasłami, co raz krótszym ustawianym czasem wygaszania - jakbym pracował w pentagonie czy CIA. Oczywiście wszystko wymyślane przez ludzi, którzy biorą pieniądze za wymyślanie a wszystko to wykonywane jest do d... I mamy europejsko, nowocześnie, stylkowo, zgodnie z ISO9000 czy czymś tam, tylko wszystko chodzi wolniej, gorzej, więcej błędów itp. Widać przypadłość nie tylko nasza, bo wiadomo co się dzieje z windowsem a teraz to samo stało się z Capture One. Zamarudziłem, bo nie mogłem się zdecydować na upgrate do wersji pro (przez całkowicie dla mnie niezrozumiały bełkot wirtualnych katalogów, wirtualnych sesji, wirtualnych albumów, przymuszanie do tworzenia backupu i dziesiątek innych gówien, które może przydatne są fotografikom obrabiającym 1000 zdjęć dziennie, ale nie mnie). W każdym razie nie mogę już mieć Capture One Pro 8, bo można upgrejdować TYLKO do wersji 9, która ma masę błędów, gubi już raz wskazane katalogi, non stop ma błąd krytyczny przy zamykaniu a algorytm niektórych suwaczków ma tak s********y, że w paincie ładniej bym te foty pokolorował. Tym samym zostałem bez programu do obróbki RAWów. Gdybym był moją teściową i żył teoriami spiskowymi, pomyślałbym że to Pan Tomek napisał do Phase One, by mnie wykluczyli)

Ściągnąłbym sobie na spróbę tego Lajtrooma, co to wszystkie Ahaby go używają, ale tam - jak pamiętam też zaczyna się od gów..n typu katalogi, biblioteki, porządkowanie, szatkowanie, cacanie. Dla owaina, który głupszy od sanczowego muła jest i chce sobie jednego rawa dziennie obrobić - kopytami po jajach. Najnowsze wersje tych programów powinny mieć moduł AI i po zaimportowaniu moich zdjęć powinien pokazywać się komunikat: "Zdjęcia o niskim poziomie ahabstwa. Prosimy Wypi...lać".

Musiałem się wypisać - idę rozpuścić sobie Derdol ;P

Domyślnie

W LR mam bibliotekę katalogów dokładnie taką jak na dysku, data i nazwa. Do zdjęć pojedynczych mam osobny katalog i jak tam wrzucam nowe zdjęcia, to przeciągam je do biblioteki o tej samej nazwie, naduszam import i widzę tylko te przeciągnięte zdjęcia. One i tak się dodają do tej biblioteki w LR, ale miło, że widzę akurat tylko te ostatnie zdjęcia, a nie sprzed tygodnia, sprzed miesiąca czy sprzed roku. Obrabiam, eksportuję i to wszystko.

Reasumując jak ktoś ma burdel na dysku ze zdjęciami, to niech zaprzątnie swój geniusz do panowania nad tym chaosem.

Na resztę kłopotów polecam telefon do Dyrektora Internetu.

Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Qń gupi nie jest.
    I ma w zadzie bibloteki.

A najlepsiejszy program, to aperture3.
    Było. A kto ma to ma.
    ale sie mu drogi rozeszły nie wiem czemu leci w bok

wziąłem na spacer 28mm,
    bo chyba ze mną nad morze jutro pojedzie.
    Kita brać ?
    Co myślicie ?

Ps.
    Sanczo zostaje.
    Kategorycznie i zdecydowanie.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 05-07-2016 o 21:50

Domyślnie

Kita brać!
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Strona 2089 z 2397 PierwszyPierwszy ... 1089158919892039207920872088208920902091209921392189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów