Close

Strona 549 z 1914 PierwszyPierwszy ... 4944949953954754854955055155959964910491549 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 481 do 5 490 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radeko Zobacz posta
    siema, a7ii z Minolta MC Tele Rokkor-QF 200mm 3.5

ten rokkor to takie fajne małe tele
    Kurcze, przez dobrą chwilę zastanawiałem się gdzie strzeliłeś tą fotkę, a miejscówka przecież oczywista. Ale gdyby nie Warszawskie tramwaje to może bym nawet nie skojarzył

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OLDON Zobacz posta
    Czy mimo że dość stary, A7 (ten najstarszy, I gen.) jest dziś jeszcze wart uwagi? Zestaw z kitem (nie wiem ile ten zoom jest wart, od strony optycznej?) kosztuje 5300 zł. Wiem że II generacja z IBIS, s-LOG i kilkoma usprawnieniami jest sporo lepsza, ale "jedynka" ma bardziej znośną cenę.

Pytam się, bo "tuż za rogiem" jest III generacja (ponoć jesienią ma trafić do sprzedaży). Nie wiem czy MK1 jest jeszcze sprzętem wartym uwagi? Generalnie rozważam bardziej APS-C od Sony (5000 lub 6000), jednak A7 choć sporo droższe kusi i jest jedynym bezlusterkowym FF w moim zasięgu.
    Swoją używaną A7 kupiłem za 3 tysie, do tego 2-3 stałki i masz przekozacki aparat fotografera. Ilekroć biorę go w łapki przepełnia mnie poczucie wszechmocy - matryca ma z dużym zapasem wystarczająco pary by sprostać wszelkim czelendżom, mogę zapiąć do niej praktycznie każdy obiektyw jaki ludzkość raczyła popełnić, a kontrola nad uzyskiwanym efektem jest megawygodna, bezpośrednia i niemal absolutna.

Nie jest to oczywiście sprzęciwo reporterskie, ale do bardziej kontemplacyjnej fotografii nie ma mz. nic na świecie, co daje tak obłąkańczo duże możliwości w stosunku do ceny.

Domyślnie

3 tysie, to świetna cena za ten aparat. Chciałbym bezlustro do swoich pleśniaków i przyznam, że A7 kusi mnie mocno, nawet dużo mocniej niż A6000, bo ceny używek są niewiele wyższe...
    Pytanie do A7-kowców. Czy jest coś w tym sprzęcie, na co należy szczególnie uważać, kupując używkę? Jakieś wady wychodzące po czasie, itp? Pozdrawiam serdecznie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    nordwind - ten kit na MFD bebła trochę jak domknięty fe28
    Z obiektywików ok. 35mm ja bym chyba polecał tego voitka 40/1.4, jest dość dobry (choć ja go traktowałem raczej jak 40/2 ale to też super parametry), bardzo mały, adapter helikoidalny pozwala mu ostrzyć z bardzo bliska no i ma świetną cenę jak na takie szkiełko Fajna by była wersja gadająca z aparatem...
    Loxia 35 jest też super ale nie dla każdego będzie tyle warta, ja się zakochałem w tym obiektywie odkąd się pokazał i to była kwestia czasu Choć nie powiem, miałem sporo wątpliwości...
    F3.5 zuma a F2 FE28 to jednak dramatyczna różnica w jasności i wynikających z tego faktu ograniczeń Ogólnie optycznie jestem zadowolony z swoich niedrogich Takumarów 28 i 35, ale to znowu min. F3.5. Rozważam zakup Voitka 40/1.4 lub 35/1.4 który odpowiadałby bardziej mi z powodu szerszego kąta. Ten pierwszy zdaje się być lepszy optycznie,ale jednak trochę za wąski dlatego jestem w kropce. W międzyczasie może coś innego pojawi się na horyzoncie.... Gdyby Zeiss FE 35/2.8 był jaśniejszy o jedną działkę to nie zastanawiałbym się, AF to jednak duży komfort. Loxia widzę elegancko rysuje i nieźle miesza drugim planie.
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 19-06-2016 o 11:18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Nie mówię, że złe szkło jest.
    Pewnie solidne mechanicznie, bez wad optycznych, ostre, ale to rozmycie mi nie leży.
    Przynajmniej na tych przykładach.
    W tej cenie i to na A7 to jednak zdecydowanie wolę loxię od summiluxa

A co do a7 to super aparacik, wychodzi chyba najlepiej jeśli chodzi o cenę-jakość, droższe aparaty mimo że lepsze to nie dają aż takich przeskoków jakościowych jak z apsc na A7. I to mimo że II wersja jest od niego prawie wszędzie lepsza:P Ale nie wiem czy to są jakieś kosmiczne różnice w rzeczywistości. natomiast z plusów A7 to wielkość/waga bo to najmniejszy aparat w rodzinie
    Z apsc przegrywa szybkością AFu (przy a6000), wielkością/wagą, ma droższe szkła. Za to A7 ma sporo plusów Trzeba sobie samemu odpowiedzieć co jest dla nas najważniejsze w aparacie. NA KKM jest parę wątków w tym temacie:

http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=53285
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=55307
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=51775
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    3 tysie, to świetna cena za ten aparat. Chciałbym bezlustro do swoich pleśniaków i przyznam, że A7 kusi mnie mocno, nawet dużo mocniej niż A6000, bo ceny używek są niewiele wyższe...
    Pytanie do A7-kowców. Czy jest coś w tym sprzęcie, na co należy szczególnie uważać, kupując używkę? Jakieś wady wychodzące po czasie, itp? Pozdrawiam serdecznie.
    Swoje aparaty traktuję beznamiętnie i brutalnie, a mimo tego A7 tank killer wygląda jak funkiel-nówka. Sprawia wrażenie wyjątkowo solidnej, nic się nie odkleja, nie rysuje, nawet lakier jest jakiś cholerycznie twardy, bo mimo kanciastości nie ma odprysków. Nie bardzo wiem co się tu może sp...

A7II się pobawiłem i nie odczułem odczuwalnej różnicy, ale z wiekiem coraz mniej ekscytuję się technicznymi duperelami. Co do AF się nie wypowiem, bo przenigdy nie założyłem na A7kę czegokolwiek z AF. Ogólnie sens kupowania pełnoklatkowego korpusu to mz. głównie zabawa ze stałkami i głębią ostrości, oraz możliwość stosowania optyki dalmierzowej - do zwykłego focenia APS-C wyjdzie taniej, lżej, uniwersalniej, łatwiej, a różnica w jakości i czułości jest pomijalna.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 19-06-2016 o 11:45

Domyślnie

Dzięki WojtehP i Czornyj za odpowiedzi.

A7 spodobał mnie się od samego początku. Jedyny dla mnie poważny minus posiadania takiego sprzętu to koszt obiektywów. Mam niby nikonowskie szkła (tylko dwa są FX), ale znowu koszty - sam adapter 1500-1600 zł Ciekaw jestem jak oceniacie kit 28-70? (Każdy innym zoom to już w okolicach 3-4-5 tys. zł).

do zwykłego focenia APS-C wyjdzie taniej, lżej, uniwersalniej, łatwiej, a różnica w jakości i czułości jest pomijalna
    Myślałem, że różnica w obrazku jest dużo większa. Oglądając fotki u FREDA MIRANDA wyciągnąłem takie wnioski . Inna sprawa, że tam często użyte zostały drogie szkła.

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Już było kilkanaście razy - to najfajniejszy kit jaki widziałem ...

Domyślnie

Tymczasem Noctilux...

Owszem, jest drogi, ale przecież powszechnie wiadomo, że został skonstruowany specjalnie do zdjęć krajobrazowych robionych południową porą w słoneczne, letnie dni - i co więcej, nawet, gdy akurat pada deszcz:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie Sony A7, A7r i A7s

Za takie pieniędze to jakiś paproch ma, a nie deszcz, brudny i po rogach jakiś czarniawy

Strona 549 z 1914 PierwszyPierwszy ... 4944949953954754854955055155959964910491549 ... OstatniOstatni