Z całym szacunkiem ale długo jej używałeś?
Może dlatego że to nie jest 35/0,95 czy 50/1.4?![]()
Zresztą rzucam wyzwanie - pokaż mi rozmycia na 35mm f2 które Cię powalają, bardzo lubię ciekawe bebłaniaDo mnie jeszcze przy tych parametrach trafiało bebłanie z 35/2 z rx1 ale nie da się go podpiąć do A7
To jest obiektyw o szeregu cech - mały, uniwersalna ogniskowa, dość jasny, przyjemny w używaniu, ciekawie bebła i nie ma w bokehu zakichanych cebulek jak fe55...
Rozmycie tła to tylko jedna cecha obrazka (i akurat w tym obiektywie rzeczywiście części osób nie odpowiada z tego co czytałem), w loxi bywa charakterne i mi się to podoba, mam odmianę od grzecznych 'nowoczesnych sonnarów'![]()
Poza tym przy plikach w zasadzie nie trzeba grzebać, wprowadzałem lekkie korekty aby mi się bardziej podobało ale ogólnie to kontrast i kolory są świetne, brak dystorsji, prawie brak winiety (czasem ją sobie dodaję;p), znikome aberracje... Pod tymi względami (i cebulki, nie zapominajmy o cebulkach!) jest dużo lepszy od fe55.
Natomiast nie sprzedaję tych loxii i nikogo nie mam zamiaru do nich przekonywać ani nią powalaćRobię sobie zdjęcia i je pokazuję. Ale krytykę lubię odpowiednio podpartą, lepiej się dyskutuje
![]()
Szukaj

Skontaktuj się z nami