Szukaj
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
No i stałem się szczęśliwym posiadaczem loxii 35/2
Tak na gorąco:
- jak to genialnie chodzi,
- jak pasuje do aparatu,
- jak fajnie jest wyważony zestaw,
- jaka fajna wielkość,
- jaki solidny i super spasowany...
- samo rozpakowywanie to niezły rytuał, zupełnie inna jakość a to tylko głupie pudełka... widziałem zresztą to opakowanie i niebieską gąbeczkę w środku nieraz na filmikach i zdjęciach ale na żywo to robi piorunujące wrażenie
- no i w końcu ten kąt widzenia który lubię - FE28 to dość szeroki kąt, (najlepiej to widać na deformowanych twarzach z brzegu kadru), a Cv40 jakiś wąskawy
Do powiększenia po ruszeniu pierścienia się muszę przyzwyczaić (bo czasem to jest zbędne, musze zobaczyć czy da się to pod przycisk wsadzić albo na pokrętło) natomiast w przeważającej większości przypadków to taki mega bajer, zupełnie inaczej się robi zdjęcia, przyjemność z manualnego operowania tym jest niesamowita
Przydałby się jeszcze aparat z dotykowym ekranem, to jest niezastąpione do manuali;]
Reasumując - jak ktoś sobie lubi podotykać to ta seria obiektywów to chyba najwyższy poziom satysfakcji
Zdjęcia powrzucam jak uda się sfotografować coś sensowniejszego niż koszyk sztućców. Natomiast mam wrażenie że już w wizjerze jakoś tak piękniej wszystko wygląda przez ten obiektyw;p Ale może to placebo...
Ciekaw jestem jak się ma do fe28, voitka 40 i CZJ 35/2.4... Ale tak fajnie się używa tego szkiełka że nie wiem czy mi się będzie chciało porównywać
Jadą jeszcze do mnie pierścienie pośrednie z przeniesieniem elektroniki (choć do tego zeissa akurat byle jakie by starczyły ale będzie też do FE55), MFD 30cm przy ogniskowej 35mm jest już w miarę (FE28 też ma pod 30cm) ale lepsze odwzorowanie zawsze mile widziane
![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
ikit, nie gadam już z Tobą.
musiałeś mi zepsuć piątek ????
sadysta !!!!
Ciesz się wraz, będą informacje z pierwszej ręki czy sprzedawać wszystko żeby go sobie sprawić czy nie widać większej różnicy przy zdjęciach z pleśniaków
Swoją drogą nie kupiłem nowego, psychologicznie nie dałbym za niego 4500-5000zł... Ciekawe czy docenię jego wartość w obrazkachNatomiast chorowałem na niego odkąd wyszedł więc mogę być przesadnie optymistycznie nastawiony
Natomiast teraz będzie ból i poświęcenie bo muszę go wstecznie sfinansować (i fe55;p), mam już z 10 obiektywów na liście i muszę się zastanowić co wyleci ze szklarni![]()
a pewnie, że się cieszę.
napradę, tylko szlag mnie trafia, że nie mogę go pomacać
wiem o czym mówisz, bo ja byłem juz baaaaaardzo blisko loxii 50, ale jednak wygrała opcja
contax planar 50 1,4
i raczej w kierunku tych contaxów pójdę.
35 f1.4 jest genialny.
wiem bo miałem.
i już odkładam grosze do skarbonki, bo jest droższy od nowej loxii 35
niemniej szkło bez przejściówek, powiększanie, itd to jest to czego zazdroszczę.
o wstecznym finansowaniu nawet mi nie mów, znam życie.
że tak powiem, mam to samo
powiem po męsku
dawaj foty, nie... bo mnie aż skręca.
No to kilka pstryków z loxii
strasznie wiało więc róża trochę mi uciekła natomiast coś ciekawego się zaczyna dziać w tle, chyba jest w tym fajny potencjał
ten ciut więcej pogrzebany w LR
głupie sztućce też wrzucę bo wydaje mi się że widać w tym trochę charakteru szkła
Ślicznie kobieca ... Joanna
O co chodzi z ta taśma w czujniku ?
Daj fota z loxi
Co to wsteczne finansowanie ?
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 17-06-2016 o 22:39
Nowy, pomyśl trochę, to naprawdę nie boli
ikit
no jak piszesz, widelce wymiatają.
ogólnie widać bardzo dobry mikrokontrast i ostrość.
kolory też ertsa klasa.
Skontaktuj się z nami