O kur/wa.
Ślinię się na takie widoki.
PS Ligo, Ty masz jakieś imię?
Szukaj
O kur/wa.
Ślinię się na takie widoki.
PS Ligo, Ty masz jakieś imię?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Tak. Ligo.
Ja też się ślinię. Jestem przyzwyczajony do dużych samochodów, ale ten na żywo to naprawdę kawał bryki.
A ja bym sie poradził...
O manualne (ciekawe i jasne) 35mm mi idzie. Albo i szeroko bardziej.
Macie jakies tanie i fajne typy na taką ogniskową ? Mir-a mam, szkło fajne. Nie podchodzi mi coś jednak. Chciałoby sie jakos inaczej. Ciekawiej. No sam nie wiem...
Siligora 28 mam. Super słoik. Ale jakos tez mi nie leży.
Jesli cena wysoooka być by miała, to albo super jasno albo - nie wiem co - by byc musiało. Bo wtedy juz w grę by z af szkła wchodziły. Choc im jakos tak czegos brakuje...
Podpowiecie co szukać ?
Zarzucić poprosze jakies hasło. Poszukam se w necie sampli.
(Z 50-tek heliosy do zabawy i portretu sa dla mnie super. Tym samym wybrałem juz szkła dla siebie z tej ogniskowej. Tera na inne ogniskowe pora...)
Sport prosto z puszki![]()
Czadowe auto. Też kiedyś na takie stare bryki chorowałem. Nawet przez jakiś okres twardo zbierałem kasę. Ford Mustang Cabrio - wiecie jakiNawet były fajne sztuki do kupienia - oczywiście nie mówię tu o super stanie ale do remontu - choć remont to za małe słowo w tym przypadku. Ale za młodego poszedłem złą drogą - alkohol, panienki, fotografia i takie tam
A potem na własne 4 kąty trzeba było zbierać i już tylko podziwianie takich sztuk jak ta na fotografiach mi zostało. Ale cały czas gram w totka, ewentualnie zostaje opcja porzucenia żony i pójście na księdza. Niestety ale nerki słabo schodzą na Allegro więc ta opcja odpada... Do tego powoli przechodzi mi depresja fotograficzna i zaczynam nieśmiało studiować sklepy internetowe ze sprzętem. A mój zryty beret na tym punkcie nie wróży nic dobrego - jakiś bank zarobi na moim kredycie a w moich łapskach wyląduje pewnie znowu aparat którego nie będę potrafił wykorzystać. Zbanujcie mnie, czy coś, bo to forum jest jak flaszka dla alkoholika
A ja jako alkoholik denaturatu z gwinta pił nie będę. Wiem że pić trzeba umieć, tak samo jak robić dobre zdjęcia. W obu przypadkach jakość "trunku" jednak ma znaczenie...
Owain powietrze Ci zeszło z roweru
wpkx podobne fury można czasem trafić na Otomoto. Wyglądają podobnie - sprzedaj Merola i Leicę i coś wyhaczysz
Ligo zdjęcie z Colą świetne
d90 zasługa szkieł mówisz? Skoro ta Twoja puszka i szkła takie fajne fotki robią to może sobie kupięBędzie się na plenery wyprowadzać i super zdjęcia robić. A ja w tym czasie zjem sobie kebaba i piwko wypiję. Hehe
![]()
Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.
Chciałem kupić jej starego merola, ale starczyło tylko na rower...
A u nas po staremu...
Ligo - ja Ci w pewnym sensie zazdroszczę... wiem, że ciężka praca, ale Twoje zdjęcia wywołują we mnie tęsknotę za juesejem takim... no.. wiecie...ze dwadzieścia lat temu znajomy opowiadał, jak kumpel jego ojca, kierowca trucka, zabrał go na przejażdżkę Chicago - Los Angeles - Floryda - Chicago. Nie wiem ile było w opowieści mojego znajomego koloryzowania, ale byłem oczarowany. Nawet od kilku lat z żoną mamy mgliste plany polecieć na Florydę, pożyczyć auto i przejechać się południem stanów na zachód... Ale do tego trzeba dużo dutków i dużo urlopu. Ale więcej zdjęć Ligo tylko może mnie zmotywować. Jak będziesz na FL, cyknij mi jakiś stary kadłub Saturna V, PAD-39 albo resztki z LUT-a, jeśli do końca nie pocięli na żyletki...
Hasło: ROKKOR
Odzew: http://www.artaphot.ch/minolta-sr/objektive
![]()
Czasu trzeba więcej, za to dutków mniej, niż mogłoby się wydawać. Z wyjątkiem przelotu oczywiście.
W każdym razie, gdyby plany przybrały realnych kształtów, z przyjemnością posłużę pomocą przy organizacji eskapady.
Na Florydę jeżdżę chętnie, ale w sezonie, czyli mniej więcej na przełomie roku. Teraz jest tam za gorąco, więc świeżych fot stamtąd nie będzie przez parę miesięcy. Stare mam, ale nie z Nexa.
Jeszcze errata do sprawozdania pogodowego z Chicago:
Odczuwalna temperatura właśnie przekroczyła 37 stopni C.
Afroamerykanie zaczynają zdejmować kurtki.
Dzieki. Popatrze.
Jakies typy własne posiadasz ?
Ps.
A tym czasem, ide z heliosami na spacer.
Statyw naszykowalem. Bede pierwszy raz w zyciu porownanie robił. Z ciekawosci.
A pozniej czesc klamotow poleci do Żyda.
Co ciekawe, to wiem co zostanie. Bardziej z ciekawosci, zeby zobaczyc czy roznice są duze bede teścił okd...
A6K + jpg + snapseed
no i jakiś rusek + światło księżyca
Ostatnio edytowane przez d90 ; 12-06-2016 o 17:01
A kto to lub co to ?debusy...?
Mi to sie z debilem kojarzy tylkoale ja to prosty chłopak jestem.
Ostatnio edytowane przez d90 ; 12-06-2016 o 17:02
Skontaktuj się z nami