Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Laptop - co polecacie?

Możecie coś polecić do 2,5-3kzł ? typowo do pracy więc minimum 8GB ramu, dysk ssd, i5 lub i7 Ważna jest dla mnie cisza
    Myślałem nad jakimś asusem, ale jest tego tyle, że ciężko coś wybrać.
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Obojętnie co wybierzesz w tym segmencie, będzie prawie jednakowe. I tak to made in...
    Ja bym spojrzał głównie na gwarancje: gdzie, jak długo, w jaki sposób. Drugie pytanie: to ma leżeć na biurku, czy chcesz nosić do pracy?
    Kwestia wagi komputerka wówczas staje się istotna. Ekran: matowy, czy połysk. Jak długo potrzyma bateria. Jak ważna cisza to fakt z dyskiem SSD. Ale tu może być kłopot z ceną.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Czyli nie ma się co pchać w i7? lepiej i5 i więcej ramu i na to samo wyjdzie? Komp ma być jako dodatkowy, ale muszę otworzyć na nim projekty w corelu/PSie i podziałać jak nie jestem przy stacjonarce. Oczywiście matryca matowa.
    Albo inaczej się zapytam, czy tutaj tzn w laptopach jest podobnie jak przy stacjonarce? Tzn biorę i5 16GB ramu i wiem co mam, tzn jakie są możliwości, czy to samo przekłada się na laptop? Czy te procesory/ramy/itp są porównywalne czy raczej to zupełnie inna wydajność?
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Nowy czy uzywany?
    Jeśli rozwazasz uzywke, to polecam Dell e6430, matryca HD+, proc i5, 8GB ramu, ja trafilem za 1199, SSD we własnym zakresie. Szybki i wydajny sprzęt do pracy.

Domyślnie

Jeśli chcesz na tym laptopie pracować ze zdjęciami to poczytaj o tym jak kiepskie są ekrany w laptopach. Kup wspomnianego Della E6430 czy innego podobnego, a za resztę jakiś w miarę monitor.
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smogg9 Zobacz posta
    Jeśli chcesz na tym laptopie pracować ze zdjęciami to poczytaj o tym jak kiepskie są ekrany w laptopach. Kup wspomnianego Della E6430 czy innego podobnego, a za resztę jakiś w miarę monitor.
    Dokładnie. Monitory w laptopach są tylko do przeglądania internetu. A w miarę monitor do grafiki kupisz używany już za 1500-1800 zł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krakowiak Zobacz posta
    Dokładnie. Monitory w laptopach są tylko do przeglądania internetu. A w miarę monitor do grafiki kupisz używany już za 1500-1800 zł.
    Już nawet jakiś Dell z serii Ultrasharp będzie lepszy niż ekran w laptopie za 3000zł... nadal mu daleko do czegoś dobrego.
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Co do zasady - w tych samych pieniądzach kupisz wydajniejsza stacjonarke niż lapka.
    Do obróbki graficznej/foto potrzebny monitor zewnętzny. Korzystam z takiego rozwiązania (Lenovo y580+minitor eizo).
    Więc tak po prawdzie jak chce coś robić poważnego na zdjęciach to musze go podpiąć pod monitor i zamienić w "stacjonarkę". Na samym lapku to można najwyżej selekcjonować zdjęcia do obróbki, kopiować itp.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
    D7100; D80; T17-50; N70-300VR; N35 1.8G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    Czyli nie ma się co pchać w i7? lepiej i5 i więcej ramu i na to samo wyjdzie? Komp ma być jako dodatkowy, ale muszę otworzyć na nim projekty w corelu/PSie i podziałać jak nie jestem przy stacjonarce. Oczywiście matryca matowa.
    Albo inaczej się zapytam, czy tutaj tzn w laptopach jest podobnie jak przy stacjonarce? Tzn biorę i5 16GB ramu i wiem co mam, tzn jakie są możliwości, czy to samo przekłada się na laptop? Czy te procesory/ramy/itp są porównywalne czy raczej to zupełnie inna wydajność?
    1. Pchać jak pchać - zależy od kasy,
    2. Jak zdjęcia i corel to fakt, dobrze mieć więcej pamięci,
    3. Matryce w lapkach są ustawione fabrycznie, tak aby klient był zadowolony Co nie oznacza, że czerwony na zdjęciu zawsze będzie czerwonym na komputerze,
    4. Procesory w lapkach są optymalizowane do małych komputerów. W grę wchodzi np. chłodzenie, wielkość procesora. Jest w strukturze i5, ale to nie oznacza, że w stacjonarnym podobny procesor nie rozpędzi się bardziej.
    5. Jak jest kasa to używkę bym odpuścił. Laptop to konstrukcja zamknięta i wymiana gniazda zasilania za 12,30 zeta może kosztować kilka stówek, bo trzeba pół komputera rozkręcić.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KELT Zobacz posta
    Co do zasady - w tych samych pieniądzach kupisz wydajniejsza stacjonarke niż lapka.
    Jeśli ma to stać na biurku to zdecydowanie lepiej kupić PC + monitor.
    Za jakiś czas można kupić dodatkowo mały, tani laptop typu Asus T100 żeby mieć na jakieś wyjazdy czy coś takiego w razie potrzeby. Ewentualnie tablet + dysk zewnętrzny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni