Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie STUDIO - co polecacie.

Na wstępie nadmienię, że poczytałem kilka wątków.
    Też myślałem o lampach fomei... ale widzę, że zdania podzielone.

Moje pytanie jest proste.
    W jaki sprzęt wyposażyć studio? (budżet, to ok 20 000-25 000)
    Pytam zarówno o markę jak i ilość itp. Każda rada na wagę złota.
    Dzięki

Domyślnie

Przeczytałeś parę wątków, przeczytaj kolejne. Sprecyzuj co chcesz robić w tym studio. Jakie ma wymiary, itp. Mamy się domyślać co będziesz fotografował?
    Sprzęt kupujesz pod konkretne potrzeby. Co innego kupisz do studia gdzie robisz fotografię portretową a co innego do packshotów. No może nie do końca. Lampy będą takie same .
    By nie było zarzutu że odpowiedź nic nie wnosi proponuję lampy Powerlux - przynajmnie 2 szt. Moc w zależności od rozmiaru studia. Proponuję serię VC - jedna z nich z możliwością zdalnego sterowania (pilotem)- nieocenione gdy wisi gdzieś pod sufitem a chcesz zmienić nastawe.

Domyślnie

budżet znany. Czy ewentualny remont lokalu w budżecie, czy te pieniądze to tylko na sprzet? Co chcesz w nim robic? Jakie duże studio?
    toMash
    boog jest łysy - ma to po mnie
    blog oraz folio

Domyślnie

no może faktycznie byłem mało precyzyjny.
    Ale jak przedmówca sam zauważył wiele rzeczy, np. lampy są identyczne bez względy na przeznaczenie.

A studio ma być w miarę uniwersalne.
    Jest dotacja z UE i chcę ją możliwie mądrze spożytkować.

to jest na sprzęt. Wliczając systemy podwieszane do lamp czy teł.
    wielkość studia, to planuję na jakieś max 50 m2

Domyślnie

Ja bym zainwestował w lampy Elfo.
    W zależności od potrzeb kilka 600 quant albo nową 500 z serii FX (mocowanie Bowens).
    Cena nowej 500 to o ile nie mylę 1899zł więc cena jak na konkretny nie chiński wyrób jest atrakcyjna.

Wszystko co potrzebne znajdziesz na ich stronie firmowej.
    Oprócz jakości i niezawodności lamp Elfo ich silna stroną jest serwis.

Najstarsze lampy Elfo mam już ładnych kilka lat i zawsze gdy coś padnie lub jeśli zajdzie potrzeba wymiany palnika serwis staje na wysokości zadania.
    Jest szybko, niedrogo i fachowo.
    Zawsze podkreślam, że nikoniarze o serwisie tak dobrym jak Elfowski mogą tylko niestety pomarzyć.
    Cyfrowo według Nikona, analogowo według Canona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek B Zobacz posta
    Ja bym zainwestował w lampy Elfo.
    W zależności od potrzeb kilka 600 quant albo nową 500 z serii FX (mocowanie Bowens).
    Cena nowej 500 to o ile nie mylę 1899zł więc cena jak na konkretny nie chiński wyrób jest atrakcyjna.

Wszystko co potrzebne znajdziesz na ich stronie firmowej.
    Oprócz jakości i niezawodności lamp Elfo ich silna stroną jest serwis.

Najstarsze lampy Elfo mam już ładnych kilka lat i zawsze gdy coś padnie lub jeśli zajdzie potrzeba wymiany palnika serwis staje na wysokości zadania.
    Jest szybko, niedrogo i fachowo.
    Zawsze podkreślam, że nikoniarze o serwisie tak dobrym jak Elfowski mogą tylko niestety pomarzyć.
    bardzo istotna informacja (serwis).
    Dzięki

Uprawnienia umieszczania postów