Możecie coś polecić do 2,5-3kzł ? typowo do pracy więc minimum 8GB ramu, dysk ssd, i5 lub i7 Ważna jest dla mnie cisza
Myślałem nad jakimś asusem, ale jest tego tyle, że ciężko coś wybrać.
Szukaj
Możecie coś polecić do 2,5-3kzł ? typowo do pracy więc minimum 8GB ramu, dysk ssd, i5 lub i7 Ważna jest dla mnie cisza
Myślałem nad jakimś asusem, ale jest tego tyle, że ciężko coś wybrać.
opis w fazie przygotowań ...
Obojętnie co wybierzesz w tym segmencie, będzie prawie jednakowe. I tak to made in...
Ja bym spojrzał głównie na gwarancje: gdzie, jak długo, w jaki sposób. Drugie pytanie: to ma leżeć na biurku, czy chcesz nosić do pracy?
Kwestia wagi komputerka wówczas staje się istotna. Ekran: matowy, czy połysk. Jak długo potrzyma bateria. Jak ważna cisza to fakt z dyskiem SSD. Ale tu może być kłopot z ceną.
Tutaj jest... podpis
Czyli nie ma się co pchać w i7? lepiej i5 i więcej ramu i na to samo wyjdzie? Komp ma być jako dodatkowy, ale muszę otworzyć na nim projekty w corelu/PSie i podziałać jak nie jestem przy stacjonarce. Oczywiście matryca matowa.
Albo inaczej się zapytam, czy tutaj tzn w laptopach jest podobnie jak przy stacjonarce? Tzn biorę i5 16GB ramu i wiem co mam, tzn jakie są możliwości, czy to samo przekłada się na laptop? Czy te procesory/ramy/itp są porównywalne czy raczej to zupełnie inna wydajność?
opis w fazie przygotowań ...
Nowy czy uzywany?
Jeśli rozwazasz uzywke, to polecam Dell e6430, matryca HD+, proc i5, 8GB ramu, ja trafilem za 1199, SSD we własnym zakresie. Szybki i wydajny sprzęt do pracy.
Jeśli chcesz na tym laptopie pracować ze zdjęciami to poczytaj o tym jak kiepskie są ekrany w laptopach. Kup wspomnianego Della E6430 czy innego podobnego, a za resztę jakiś w miarę monitor.
Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram
Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram
Co do zasady - w tych samych pieniądzach kupisz wydajniejsza stacjonarke niż lapka.
Do obróbki graficznej/foto potrzebny monitor zewnętzny. Korzystam z takiego rozwiązania (Lenovo y580+minitor eizo).
Więc tak po prawdzie jak chce coś robić poważnego na zdjęciach to musze go podpiąć pod monitor i zamienić w "stacjonarkę". Na samym lapku to można najwyżej selekcjonować zdjęcia do obróbki, kopiować itp.
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
D7100; D80; T17-50; N70-300VR; N35 1.8G
1. Pchać jak pchać - zależy od kasy,
2. Jak zdjęcia i corel to fakt, dobrze mieć więcej pamięci,
3. Matryce w lapkach są ustawione fabrycznie, tak aby klient był zadowolonyCo nie oznacza, że czerwony na zdjęciu zawsze będzie czerwonym na komputerze,
4. Procesory w lapkach są optymalizowane do małych komputerów. W grę wchodzi np. chłodzenie, wielkość procesora. Jest w strukturze i5, ale to nie oznacza, że w stacjonarnym podobny procesor nie rozpędzi się bardziej.
5. Jak jest kasa to używkę bym odpuścił. Laptop to konstrukcja zamknięta i wymiana gniazda zasilania za 12,30 zeta może kosztować kilka stówek, bo trzeba pół komputera rozkręcić.
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami