Close

Strona 21 z 43 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

jpg z puszki pełny kadr

Domyślnie

Cześć.
    Powiedzcie mi czy w tym aparacie da się jakoś sprawdzić ilość zrobionych zdjęć?
    Planuje kupić dla rodziców jakąś używkę i coś nawet znalazłem, ale chciałem sprawdzić, jak mocno był eksploatowany i ile zdjęć zrobił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Cześć.
    Powiedzcie mi czy w tym aparacie da się jakoś sprawdzić ilość zrobionych zdjęć?
    Planuje kupić dla rodziców jakąś używkę i coś nawet znalazłem, ale chciałem sprawdzić, jak mocno był eksploatowany i ile zdjęć zrobił.
    Nie znam wiarygodnego sposobu stwierdzenia ile zdjęć aparat zrobił, może w jakimś trybie serwisowym, ale tym bym się nie przejmował. Tu nie ma migawki szczelinowej, a aparat jest dopiero rok na rynku.Ważne żeby nie miał żadnej ukrytej wady.

Domyślnie

A na co zwrócić szczególną uwagę (prócz rys na wyświetlaczu i soczewce)?
    Jakieś rady?

Domyślnie

Pogoda piękna, to młodzież ostro trenuje.
    oczywiście jpg'i, tak się zastanawiam po co ja wszystko robię też w raw'ach

Domyślnie

czasami jednak raw jest konieczny

ponownie jpg do widoczku

szeroki kąt ekwiwalent 24mm się pzydaje

a i szary filtr jest niezastąpiony, do tego można bez statywu

Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 13-11-2016 o 13:14

Domyślnie

Witam,
    Planuje zakup takiego cuda. Przekonał mnie obiektyw (zakres ogniskowych), ciekawszy niż w RX100, przyzwoita cena, odchylany ekran. Rozważam też Panasonica TZ100, jednak cena i nieruchomy ekran mi się nie podobają

Mam pytanie, co do Canona G7 X.
    Ma może ktoś zdjęcia krajobrazów? Góry najlepiej? Szerokie kadry, widoki itp.
    Jeśli macie też zdjęcia z użyciem "zoomu" cyfrowego, to byłbym wdzięczny za wstawienie / podesłanie.
    Wiem, że to tylko cropp, ale czasami jak miałem NEXa z 16-50 przydawał mi się (tak w zakresie dodatkowego powiększenia x2). Potem fotek z wakacji i innych wyjazdów nie chce mi się już obrabiać także do sytuacji typu kozica w oddali, czy inny daleki obiekt, czasami fajnie by było takowy mieć. No i interesuje mnie czy, to co daje G7 X ma sens (w NEXie w małym zakresie miało).

Domyślnie

Witam
    Zdjęcia faktycznie fantastyczne. Tylko prośba do osób umieszczających zdjęcia o podawanie nastaw aparatu dla poszczególnych zdjęć.
    Podobnie jak kolega wyżej również prawie na 100% stanę się posiadaczem G7X. I to już w czerwcu ponieważ urlop za pasem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hamsik Zobacz posta
    ... Tylko prośba do osób umieszczających zdjęcia o podawanie nastaw aparatu dla poszczególnych zdjęć....
    Zdjecia zawierają exif, wystarczy zajrzeć.

Strona 21 z 43 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów