Close

Strona 31 z 43 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Może miałeś źle złożony egzemplarz i pod P było A?
    Raczej nie. Niektóre zdjęcia robione pod "P", mają jednak mniejszą przysłonę a ja na pewno nic przy przysłonie nie grzebałem. Być może mój egzemplarz był wadliwy, ale nie dojdę dlaczego. Może firmware, może coś innego.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez bartson Zobacz posta
    Mówię o uszku w aparacie, tym na pasek. Od nowości jest ciemne, grafitowe. W tym jednym miejscu mam wytarte do koloru srebrnego. Może dlatego, że trzymam tam palec przy robieniu zdjęć...
    W moim też jest srebrny od nowości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez knocker Zobacz posta
    Witam, przez całe moje życie robiłem tylko zdjęcia a z video zawsze byłem zielony. Chciałbym spróbować w życiu czegoś nowego i nauczyć się filmować ciekawe filmy. Stwierdziłem, że jak nie zacznę to się nie nauczę... założyłem kanał na youtube gdzie wrzucam moje początki, które motywują mnie do dalszej pracy.
    Nagrywam smartfonem samsung galaxy s6... jakość jest całkiem spoko ale denerwuje mnie ciągle kończąca się pamięć i szybko rozładowująca się bateria. Mówiąc krótko na dłuższą metę na tym nie ujadę.
    Mam jeszcze nikona d90 jednak jakość jego filmów jest naprawdę średnia.

Chciałbym kupić coś lepszego. Z tego co poczytałem to sporo osób poleca Canona g7x jednak nie ma on złącza, pod które mógłbym podpiąć zewnętrzny mikrofon. A jest mi on potrzebny bo planuję kręcić głownie na dworze.
    Zależy mi aby aparat był przyszłościowy kręcił w 4k, miał obrotowy wizjer i możliwość podłączenia mikrofonu kierunkowego. Kusi mnie jeszcze Lumix GH4 jednak wydaje mi się, że na początek coś rozmiarów Canona g7x byłoby lepsze. Rzucanie się od razu na Lumixa GH4 to chyba przesada. Zależy mi też na szybkim autofokusie.

Tu można zobaczyć moje pierwsze filmiki nagrane smartfonem https://www.youtube.com/channel/UCwm...GQl9JvzzMmbiKg
    Z góry dziękuję za wszystkie porady!
    Lumix G7 - ta sama matryca co Gh4 i do video rewelacja, a do fotek też niczego sobie

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

Może ktoś wrzucić jakieś fotki ludków z tego cuda, coś a'la amatorski portret?

Domyślnie

A są już może użytkownicy Mark II?
    Ciekawe, czy rzeczywiście poprawki dały dużo dobrego, czy zmiany niewielkie, a "skopany" AF w filmach (a właściwie dźwięk skopany autofocusem)?

Domyślnie

Da się powiększyć wycinek zeby ustawić manualnie ostrość przy filmowaniu? Nie wiem czy mi się mózg wyłączył czy nie ma ? na oko ciężko ustawić, a że dość rzadko go używam to nie ogarniam chyba

Domyślnie

Wszystkie z RAW

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Da się powiększyć wycinek zeby ustawić manualnie ostrość przy filmowaniu? Nie wiem czy mi się mózg wyłączył czy nie ma ? na oko ciężko ustawić, a że dość rzadko go używam to nie ogarniam chyba
    W trybie filmowania nie widzę takiej opcji, ale można w pozostałych trybach przy filmowaniu ustawić powiększenie wycinka przy ręcznym ostrzeniu.
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 04-10-2016 o 20:41

Domyślnie

Trochę mocno kontrastowych ujęć pod światło.
    Wszystkie z RAW

Domyślnie

z RAW ekwiwalent 82mm

z RAW ekw.100mm

złożona panorama z powyższych kadrów programem Microsoft Image Composite Editor

panorama złożona ręcznie z innych kadrów w jpg na na ekw.80mm każde

pojedynczy kadr z RAWa na ekwiwalencie 24mm obcięty z góry i z dołu
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 11-10-2016 o 16:15

Strona 31 z 43 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów