Zawsze mozesz do tych frotek (55, 190) dokupic krotka kolumne i miec problem z glowy, gdyz nie zawsze boczne polozenie kolumny jest stabilne
pozdro
Szukaj
Zawsze mozesz do tych frotek (55, 190) dokupic krotka kolumne i miec problem z glowy, gdyz nie zawsze boczne polozenie kolumny jest stabilne
pozdro
Może nie zawsze jest super stabilnie, ale jeżeli się rozsądnie rozstawi nogi i kolumnę boczną wysunie bez szaleństw to spokojnie można stabilnie robić zdjęcia z typowymi obiektywami makro ~100mm. Poza tym jest to prosty sposób na zejście z aparatem do samego podłoża, co często jest decydujące. Oczywiście krotka kolumna w wielu przypadkach może wystarczyć i na pewno jest bez porównania lepsza od odwracanej, bo ta ostatnia tak naprawdę jest dobra, tylko do marketingu.
Jeżeli Marek3100 sprzeda statyw który aktualnie posiada i doda 200zł ktore musiałby wydać na krótką kolumnę to już naprawdę niewiele zabraknie na Manfrotto 190cxpro3, a problem statywu bedzie miał rozwiązany na lata.
wczoraj zakupiłem Manfrotto 190cxpro4 w zestawie z głowicą. Jeszcze tego nie przetestowałem ale myslę że bedę zadowolony bo solidna konstrukcja. Minus to taki ze trzeba będzie zaopatrzyć sie w dodatkową torbe na ten statyw bo dosyć duży on jest.
przekroczyłem swój pierwotny budżet no ale jak mam mieć konkretny srzęt na lata to odrzałowałem![]()
Mam ten statyw, używam i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Myślę, że dobrze wybrałeś.
Skontaktuj się z nami