Close

Strona 1953 z 2397 PierwszyPierwszy ... 953145318531903194319511952195319541955196320032053 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19 521 do 19 530 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Damix Zobacz posta
    W sumie może być to fajna zabawka do makro, tylko jeszcze poszukać konwerter.
    Konwerter i pierścienie pośrednie do makro często dają w komplecie.
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 18-04-2016 o 13:51
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GePe Zobacz posta
    Właśnie dotarł do mnie z Hong Kong-u nowy ekranik do mojego nex-a 7, stary wygląda już bardzo nieciekawie.
    Czy któryś z kolegów wymieniał już u siebie?
    Może jakieś praktyczne porady?
    Ja robiłem, zdarłem folie z LCD i dałem szybke Larmor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Szkoda.
    Rozumiem (bo sie nie znam na tym) ze na żadnym aparaciku z wymienna optyka to nie pójdzie. Szkoda raz jeszcze...

Ze Skitem w miescie byliśmy. Więc właśnie...
    Snapseed

Ps.
    Mowi komuś coś apka -Pixelmator- dla Apple ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    Może ja kilka zdań na ten temat. Dlaczego zadałem to pytanie?
    Jestem amatorem fotografii od ponad 40 lat. Przeszedłem wiele systemów, korpusów, obiektywów etc. Fotografuję dla przyjemności. Ta przyjemność to nie tylko oglądanie efektu końcowego w postaci fotografii, ale również sam akt fotografowania, szukania kadru, dokonywanie ustawień w aparacie, naciśnięcie spustu migawki. Krótko mówiąc, cała ta celebracja przynosi mi ogromną frajdę.
    Należymy do tej samej grupy. Faktycznie coś się zmieniło.
    Czy to nie jest tak, że fotografia od zarania miała w sobie coś tajemniczego, jakąś magię, gdzie po całej celebracji wykonywania jej, efekt końcowy zawsze był odrobinę nieprzewidywalny? To powoli się zmieniało. Wraz z unowocześnianiem filmów, efekty były coraz bardziej powtarzalne i przewidywalne. Dzisiaj, w erze matryc i podglądu real time na EVF, gdzie jest wiadomo, jak będzie wyglądało zdjęcie jeszcze przed jego wykonaniem, całą tę nutkę tajemniczości trafił szlag. Może tu kryje się przyczyna pewnej tęsknoty za "dawną" fotografią? Może tego nam brakuje? Bo u mnie też czeka na lepsze czasy EOS 5D z niewiele większym przebiegiem.

Domyślnie

Ligo, ale czy tylko fotografia? Czy nie fajniej - i magiczniej - jeździć starym Rollsem (że o nowym nie wspomnę) zamiast nowym Seicento?
    Bo przecież wiadomo, że Rollsa znacznie trudniej zaparkować i znacznie więcej pali...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

"Magii" starych czasów oraz nieprzewidywalnosci...chcecie od nowa, a piszecie o cyfrówkach ?
    Tfu

Ja do tych celów mam f301.
    Film musze w nim dokonczyc, bo siedzi sobie juz ze dwa latka neopan 400.
    (zawsze mam dwa lub trzy analogi załadowane, jak sie kończy film - jest zabawa !!! )
    Ps.
    Pare lat temu zakupiłem taki średniak na 120mm, co to ma dwa czasy (chmurka i słoneczko). Tez mnie nachodzi ostatnio, zeby go w koncu sprawdzic. Juz nawet go pare dni temu wyjąłem z walizy tylko film jakis kupic fajny musze i bedzie "powrót do przeszlosci"

Domyślnie

To nie jest śmieszne... mam trzy błony w trzech aparatach. Jedną już chyba z 5 lat...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Pare lat temu zakupiłem taki średniak na 120mm, co to ma dwa czasy (chmurka i słoneczko).
    Co to za filmy 12-stocentymetrowe?
    Nie, chmurka i słoneczko to powrót do totalnego prymitywizmu. Tu trzeba coś wypośrodkować. W tej chwili przychodzi mi do głowy tylko zaklejenie czarną folią ekranika w takim D700, czy 5D i ewentualnie korzystanie z kart o pojemności wystarczającej na jakieś 36 fot.

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ligo, ale czy tylko fotografia? Czy nie fajniej - i magiczniej - jeździć starym Rollsem (że o nowym nie wspomnę) zamiast nowym Seicento?
    Bo przecież wiadomo, że Rollsa znacznie trudniej zaparkować i znacznie więcej pali...
    Coś w tym jest. Rollsem co prawda nie jeździłem, ale jeżdżę dużym, 4-litrowym Fordem, który pali tyle, co trzy "normalne" samochody. Za to frajda i komfort są niepowtarzalne. Coś za coś...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    To nie jest śmieszne... mam trzy błony w trzech aparatach. Jedną już chyba z 5 lat...
    Maciek, słowo aparat zastąp słowem hurysa - może będzie mniej smutno?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Coś w tym jest. Rollsem co prawda nie jeździłem, ale jeżdżę dużym, 4-litrowym Fordem, który pali tyle, co trzy "normalne" samochody. Za to frajda i komfort są niepowtarzalne. Coś za coś...
    Ja mam 5.4. Ale czasami, serwisując, jeżdżę jakimś 1.6 czy 2.0, bo lepszego ostatnio nie pożyczają... I miło jest zasiąść z powrotem w szybkiej kanapie...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Skoro przy litrach jesteśmy, to w tym modelu Peterbilt 389 pracuje najprawdopodobniej 15-litrowa jednostka Caterpillara.

A3000,16-70

Strona 1953 z 2397 PierwszyPierwszy ... 953145318531903194319511952195319541955196320032053 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów