Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Sylwia

Domyślnie

Bardzo by było, gdyby aparat też ostry był. Zabrakło ciut większej GO.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Bardzo by było, gdyby aparat też ostry był. Zabrakło ciut większej GO.
    Ja się nie zgodzę. Aparat jest tu tylko dodatkiem - do tego jest na tyle ostry, że nie ma mowy po nierozpoznaniu co to jest
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Aparat jest dodatkiem, ale ja na całym zdjęciu ostro widzę tylko rzęsy, nos, usta i ten skórzany dynks (futerał od filtra?) przy aparacie. Na miejscu autora dałbym nieco bardziej przymkniętą przysłonę. Spróbowałbym też zaeksperymentować zamieniając aparaty.

Domyślnie

Ostrość jest na twarzy, bo tam ma być. To nie jest fotografia produktowa. Gdyby był ostry aparat i buzia modelki, wyglądałoby to tragicznie.

Domyślnie

Ostrość jest tam gdzie ma być. Dobre światło, idealnie oddaje klimat fotografii z tego okresu. Nawet ostrość jest za dobra jak na IMO zdjęcie z aparatu dalmierzowego.
    Ostatnio edytowane przez Ogryzek ; 12-03-2016 o 15:32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ogryzek Zobacz posta
    Ostrość jest tam gdzie ma być. Dobre światło, idealnie oddaje klimat fotografii z tego okresu. Nawet ostrość jest za dobra jak na IMO zdjęcie z aparatu dalmierzowego.
    Dzięki, Rolleiflex to nie dalmierz, a i ja nie robiłem Zorką

Domyślnie

Nie ma sporu o to, że na twarzy ma być ostrość i jest ostrość. Jest ona jednak także - jako produkt uboczny określonego doboru przysłony - na elementach u dołu zdjęcia: z tyłu aparatu i fragmentach rękawów sweterka. W konfrontacji z rozmytym aparatem, zajmującym blisko połowę kadru, trochę mi to przeszkadza, gdy próbuję widzieć całość. Pierwsze, co mi się rzuca w oczy na zdjęciu, to wcale nie twarz modelki, lecz ten nieostry Rolleiflex z wybitnie nieostrymi obiektywami. Ostrą twarz widzę dopiero po dokładniejszym przyjrzeniu się. Stąd postulat trochę większej głębi ostrości, względnie nieco innego skadrowania.
    W sumie fajne zdjęcie, ale namawiam autora, żeby zabrał Sylwii Rolleiflexa, dał jej swój aparat i spróbował wykonać analogiczne ujęcie w kwadratowym formacie.

Domyślnie

Podoba się. Dla mnie czy aparat byłby ostry, czy nie - nie ma znaczenia. Podoba mi się światło i to, że zdjęcie jest b/w.
    Nikon Z5, Nikon D610 - Nikkor 85 1.8 G, Tamron 28-75 2.8, Tamron 70-200 2.8 Di VC USD
    Miałem: Sony A55, Nikon D7000, Pancolar 50 1.8, Tamron SP AF 60mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro, Samyang 85 1.4, Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED, Nikon Nikkor 80-200 2.8 D ED, Tamron AF 70-300 mm f/4-5.6 Di LD Macro, Samyang 500mm F8.0

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    W sumie fajne zdjęcie, ale namawiam autora, żeby zabrał Sylwii Rolleiflexa, dał jej swój aparat i spróbował wykonać analogiczne ujęcie w kwadratowym formacie.
    Będzie Sylwia w kwadracie, ale nie z Rolka, a z Kieva.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni