Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sylwia

Domyślnie Sylwia

Witam.
    Moje pierwsze próby w studyjnych warunkach.
    Rzucam 3 foty na "pożarcie" i proszę o łagodny wymiar kary
    Pozdr.

1.

2.

3.

Bonus kwadratowo teksturowy

Domyślnie

Nie jestem ekspertem jedynie zwykłym amatorem, niby fajnie, ale kompletnie zanikły rysy twarzy. Mnie podoba się najbardziej zdjęcie nr 2. Ogólnie modelka super kadry OK, ale coś chyba ze światłem przesadziłeś, ale lepiej żeby wypowiedzieli się mądrzejsi ode mnie. Pozdrawiam.
    http://skrety.plfoto.com...upragnione D700 + N20-35 2.8 / S50 1.4 / N80-200 2.8D

Domyślnie

1- nie pasuje mi ten szum
    2- dośc ciekawie
    3- wali po oczach, i te dłonie
    bonus - złe światło, bliki raczej denerwują
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Domyślnie

Dla mnie dwójka - wszystko dobrze, jedynie brakuje mi pogłębienia ostrości również na rękę - jest tak ciasny kadr, jak już się "wrzuciło" element dłoni, to też powinno się go pokazać. 1 i 4 - jedynie na czwórce nie przeszkadza aż tak pozowane ułożenie dłoni (jedynka crop z 4, dlatego tak widoczne), kolory przyjemne, i szum pasuje mi do tych zdjęć. 3 - kadr dobry, jedynie obróbka przedobrzona. Oczywiście moim zdaniem. .
    Pozdrawia Basia, coby nikt mnie nie wziął za chopaka

Domyślnie

kadry tak ciasne, że mam poczucie udziału w wiwisekcji na twarzy modelki

a tak serio, ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę, żeby nie robić tak ciasno przy ostrym świetle i teraz widzę dlaczego, widać skórę - która jest obrobiona, ale nadal razi
    mnie osobiście tylko 2
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez missbizarre Zobacz posta
    kadry tak ciasne, że mam poczucie udziału w wiwisekcji na twarzy modelki

a tak serio, ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę, żeby nie robić tak ciasno przy ostrym świetle i teraz widzę dlaczego, widać skórę - która jest obrobiona, ale nadal razi
    mnie osobiście tylko 2
    dzięki za konkret się będę uczył dalej

Domyślnie

Poza 3jką wszystkie mi się podobają. Piękna twarz i mimo bliskości kadrowania wcale nie prezentuje się nachalnie. Światło równiez mi bardzo odpowiada. 3jka z kolei mocno wyłamuje się na niekorzyść z tego setu, dłonie oraz zwłaszcza lewa strona futerka, któe jest blisko przejarania minusują to ujęcie.

Tak czy owak mz bardzo udana sesja.

ps
    na 4rce górna krawędź zdjęcia trochę nie teges . No i może faktycznie te bliki nazbyt nachalne. Lepiej byłoby bez tego eksperymentu.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Jak dla mnie 4 Nie wiem czy to ta tekstura czy ta lekka ziarnistość , ale podoba mi się !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

1 mogłaby być ciut szersza i bez ziarna (to crop bonusa?)
    2 bardzo fajna.
    3 wali po oczach. Nie podoba mi się.
    Bonus sympatyczny.
    Pozdrawiam
    Michał

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów