Ale wiesz, ile roboty z tym klikaniem? A jak mnie przeniesie do innego wymiaru?![]()
Szukaj
Ale wiesz, ile roboty z tym klikaniem? A jak mnie przeniesie do innego wymiaru?![]()
Ty już jesteś w innym wymiarze...![]()
Muszę zmienić forum.![]()
na takich miniaturach rozróżniasz tło? to ja mam chyba coś z oczami, bo jak dla mnie jest identycznie. dopiero w 50tce na 1.8 jest lekko inaczej.
a co masz na myśli z oszukiwaniem?
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
Ostatnio edytowane przez wpkx ; 06-03-2016 o 22:06
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
za tyle bym kupił. Na alle jest wystawiona sztuka za 2600. Ogólnie miałem już kupować SEL 35, ale znowu mam zagwozdkę, czy nie warto byłoby ten 1000 zł dołożyć i wziąć tego zeissa. Na plus: bardziej uniwersalna ogniskowa (pewnie na 70% czasu byłby w zamontowany w aparacie), super ostrość już od f1.8, zeissowe kolory, pseudo makro; na minus - cena i brak stabilizacji (no i w tym przypadku też brak gwarancji - ale to raczej solidne obiektywy, więc tutaj chyba nie ma się czego obawiać).
Najgorsze, że w przypadku wyboru zeissa i tak SEL35 by się przydał, bo wydaje się to świetne szkło na różnego rodzaju spotkania w klubach itp. W tej chwili używam sigmy 30, ale jednak między f2.8 a 1.8 jest 1 i 1/3 działki, co już robi niezłą różnicę, plus do tego stabilizacja. Nie wiem czy dobrze liczę, ale jeśli w sigmie mam czasy rzędu 1/60s f2.8 ISO 3200, to przy SEL35 miałbym 1/60s f1.8 ISO ISO 1250 + do tego fajnie rozmyte tło i stabilizacje - przy takich warunkach wydaje się to sporą różnicą.
Ostatnio edytowane przez birkoff ; 06-03-2016 o 22:32
Skontaktuj się z nami