Close

Strona 1899 z 2397 PierwszyPierwszy ... 899139917991849188918971898189919001901190919491999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 981 do 18 990 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    FDn50/1.8 była ostrzejsza na f=1.8 niż FDn50/1.4 na f=1.8.
    Mam te szkła i identyczne mam wnioski
    Canon 5Dc/A7/EM-5/LX-100

Domyślnie

Ja do nexa 6 bym podpisał. Nikt tu nie pozbywa się w desperackiej cenie 50tki?
    http://rmn1.pl Sony i telefon.

Domyślnie

Jednej z najlepszych 50 1.8 ever? No co Ty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Właśnie dlatego, niejako dla ubezpieczenia chciałbym mieć drugi system, który na wyjazdach, gdzie liczy się waga mógłby z czasem zastąpić ten pierwszy - ale nie całkowicie.
    Miałem takie same założenia i już jakiś czas temu kupiłem nex-6. Jest maly, świetnie się sprawdza na wycieczkach wraz z 16-50. Kręci świetne filmy. Nikony w tej kwestii nie mają startu. Dodatkowo wykorzystuje go do poważniejszych zdjęć. Podpinam tele, podpinam samyanga, zenitara. Robię nocne zdjęcia, timelapsy. Daje radę.

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Po kolei...
    - możliwość robienia nocnych zdjęć bez jakichś utrudnień (nie wiem jak się sprawuje wizjer w nocy)
    Wizjer sprawuje się tak sobie lub wcale. Przy czym piszę o skrajnie trudnych warunkach. Ciemność całkowita. Dokupiłem sobie wizjer wsadzany w sanki. Jest ok, pomaga.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    Ponawiam pytanie. Mam canona FDn 50/1.4 z Japonii. Autentycznie przyleciał do mnie z Japonii jakieś 2 lata temu. Zadbana sztuka. Sprzedałbym go i kupił systemową 50. Czy stracę cokolwiek? 50 zawsze chwalona wszędzie, czy różnica w obrazku na pełnej dziurze będzie widoczna? GO pewnie lekko inna ale czy zauważalnie? Jakieś minusy sel50 znacie?
    Taki sobie AF (choć wcale nie jakiś zły) i kiepska praca pod światło. Trochę aberruje.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Fuji też ma oczadziałe. Nowe szkła canona i nikona też są oczadziałe. Z sigmy i tamrona też się robią nietanie rzeczy. Ogólnie fotohobby drożeje. Jak się nie chce używać staroci to trzeba rzucić kasą. Jak ktoś chce mieć jedyny system z pełnoklatkowym bezlustrem to też trzeba otworzyć portfel. Kwestia co komu potrzeba, A7kową szklarnię też można dość budżetowo złożyć.
    Tylko że w Fuji ma to jakiś odzwierciedlenie w jakości/parametrach szkieł. W cenie fe 55/1,8 można w Fuji mieć 56/1,2, także ten, tego... W Sony chyba ktoś upadł na głowę i to mocno.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    Nikt tu nie pozbywa się w desperackiej cenie 50tki?
    ja sie chce pozbyć, ale nie w desperackiej cenie, bo szkło jest warte swojej ceny

Cytat Zamieszczone przez tomiga Zobacz posta
    W przypadku A6000 wystarczy zaktulizować firmware obiektywu do v2 i problem z szybkością rozwiązany.
    tak zrobiłem i szybkość wcale nie powala. w trudnych warunkach to najwolniejsze szkło ze wszystkich które mam

Cytat Zamieszczone przez stachmuszel Zobacz posta
    jak masz pod ręką E18-55 i E16-70 zrób mały test, który pokazuje tą różnicę w kontraście i kolorach.
    nie mam, od razu pozbywam się czegoś, co mi do końca nie odpowiada.
    czyli twierdzisz, ze obiektyw za niecałe 700 zł daje podobny obrazek, co szkło za ponad 3.5 tys?
    X-S20 + 16-50 2.8-4.8

Domyślnie

Panowie przykłady foto, są tu także amatorzy, którzy chcieli by się czegoś dowiedzieć
    Gadacie jak potłuczeni !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koberek Zobacz posta
    Panowie przykłady foto, są tu także amatorzy, którzy chcieli by się czegoś dowiedzieć
    Gadacie jak potłuczeni !
    +1 !!!

Bo pisac ze szkło np 50/1.8 jest super ale ... ma coś za uszami bez obrazków ?

Ze drogi kit super, a nie pokazać jakie fotki sie nim zrobiło, a nie dało by sie zrobic 16-50 ?

Do tego pisac że szkło "warte swojej ceny" a jednocześnie "pozbywam sie" wszystkiego co nie teges ?

Chyba nie tylko koberek i ja chcieli byśmy wiecej coś zobaczyć...bo tak, to chyba po prostu onanizmem sprzętowym powiewa po prostu.

To tak ogolnie pisałem, o całości wpisów...nic personalnie.

Przypomnę tylko, ze zaczelo sie od tego, ze jęki straszne były, ze kit jest beee - na podstawie fotki zrobionej Fujian-em hehe
    a fotka fajna mz i na pewno robiąc ja, człowiek miał super zabawe. Bo nie wszystko musi byc wszedzie ostre !

Ps.
    Przy okazji - juz nie tylko ja chyba czekam na info, czy ma ktos Fujian 50/1.4 i zapoda jakies foteczki z niego na nexie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Bo pisac ze szkło np 50/1.8 jest super ale ... ma coś za uszami bez obrazków ?

Ze drogi kit super, a nie pokazać jakie fotki sie nim zrobiło, a nie dało by sie zrobic 16-50 ?

Do tego pisac że szkło "warte swojej ceny" a jednocześnie "pozbywam sie" wszystkiego co nie teges ?
    rozumiem, ze to do mnie. no to Ci wyjaśnię. 50-tka ma za uszami to, ze na 1.8 nie jest najostrzejsza. a być powinna. ale nie dlatego jest dla mnie nie teges jak to nazwałeś i nie dlatego chcę się pozbyć. po prostu odkąd mam zeissa, nie zapinam jej, bo raz, ze nie specjalnie lubuję się w portretach, a dwa, ma tylko troszeczkę mniejszą głębie niż zeiss i nie widzę sensu jej trzymać. za to chcę kupić sel 35, który bardziej mi się przyda przy kotlecie. fotki testowe jakieś tam pokazywałem, teraz nie mam żadnych nowych, bo pogoda nie nastraja do wychodzenia z domu z aparatem. jak pojade w góry, to coś może zrobię.
    A Ty dużo gadasz i krytykujesz, ale fotkami też nie siejesz
    X-S20 + 16-50 2.8-4.8

Domyślnie

Wyślij na PM rozsądną cenę za tą 50, czarna?
    http://rmn1.pl Sony i telefon.

Strona 1899 z 2397 PierwszyPierwszy ... 899139917991849188918971898189919001901190919491999 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów