Szukaj
Ja do nexa 6 bym podpisał. Nikt tu nie pozbywa się w desperackiej cenie 50tki?
http://rmn1.pl Sony i telefon.
Miałem takie same założenia i już jakiś czas temu kupiłem nex-6. Jest maly, świetnie się sprawdza na wycieczkach wraz z 16-50. Kręci świetne filmy. Nikony w tej kwestii nie mają startu. Dodatkowo wykorzystuje go do poważniejszych zdjęć. Podpinam tele, podpinam samyanga, zenitara. Robię nocne zdjęcia, timelapsy. Daje radę.
Wizjer sprawuje się tak sobie lub wcale. Przy czym piszę o skrajnie trudnych warunkach. Ciemność całkowita. Dokupiłem sobie wizjer wsadzany w sanki. Jest ok, pomaga.
Taki sobie AF (choć wcale nie jakiś zły) i kiepska praca pod światło. Trochę aberruje.
- - - - kolejny post - - - - - -
Tylko że w Fuji ma to jakiś odzwierciedlenie w jakości/parametrach szkieł. W cenie fe 55/1,8 można w Fuji mieć 56/1,2, także ten, tego...W Sony chyba ktoś upadł na głowę i to mocno.
ja sie chce pozbyć, ale nie w desperackiej cenie, bo szkło jest warte swojej ceny
tak zrobiłem i szybkość wcale nie powala. w trudnych warunkach to najwolniejsze szkło ze wszystkich które mam
nie mam, od razu pozbywam się czegoś, co mi do końca nie odpowiada.
czyli twierdzisz, ze obiektyw za niecałe 700 zł daje podobny obrazek, co szkło za ponad 3.5 tys?
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
Panowie przykłady foto, są tu także amatorzy, którzy chcieli by się czegoś dowiedzieć
Gadacie jak potłuczeni !
+1 !!!
Bo pisac ze szkło np 50/1.8 jest super ale ... ma coś za uszami bez obrazków ?
Ze drogi kit super, a nie pokazać jakie fotki sie nim zrobiło, a nie dało by sie zrobic 16-50 ?
Do tego pisac że szkło "warte swojej ceny" a jednocześnie "pozbywam sie" wszystkiego co nie teges ?
Chyba nie tylko koberek i ja chcieli byśmy wiecej coś zobaczyć...bo tak, to chyba po prostu onanizmem sprzętowym powiewa po prostu.
To tak ogolnie pisałem, o całości wpisów...nic personalnie.
Przypomnę tylko, ze zaczelo sie od tego, ze jęki straszne były, ze kit jest beee - na podstawie fotki zrobionej Fujian-emhehe
a fotka fajna mz i na pewno robiąc ja, człowiek miał super zabawe. Bo nie wszystko musi byc wszedzie ostre !
Ps.
Przy okazji - juz nie tylko ja chyba czekam na info, czy ma ktos Fujian 50/1.4 i zapoda jakies foteczki z niego na nexie![]()
rozumiem, ze to do mnie. no to Ci wyjaśnię. 50-tka ma za uszami to, ze na 1.8 nie jest najostrzejsza. a być powinna. ale nie dlatego jest dla mnie nie teges jak to nazwałeś i nie dlatego chcę się pozbyć. po prostu odkąd mam zeissa, nie zapinam jej, bo raz, ze nie specjalnie lubuję się w portretach, a dwa, ma tylko troszeczkę mniejszą głębie niż zeiss i nie widzę sensu jej trzymać. za to chcę kupić sel 35, który bardziej mi się przyda przy kotlecie. fotki testowe jakieś tam pokazywałem, teraz nie mam żadnych nowych, bo pogoda nie nastraja do wychodzenia z domu z aparatem. jak pojade w góry, to coś może zrobię.
A Ty dużo gadasz i krytykujesz, ale fotkami też nie siejesz
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
Wyślij na PM rozsądną cenę za tą 50, czarna?
http://rmn1.pl Sony i telefon.
Skontaktuj się z nami