sigme 2.8 widziałem raz używke za 650, więc wolałbym nówke jak już. to samo z 35 1.8- nówka za 1550, a tu dzisiaj pojawiła sie uzywka za 1450. tez mi okazja 100 zł taniej. takze z uzywkami jest ogólnie bieda
Szukaj
sigme 2.8 widziałem raz używke za 650, więc wolałbym nówke jak już. to samo z 35 1.8- nówka za 1550, a tu dzisiaj pojawiła sie uzywka za 1450. tez mi okazja 100 zł taniej. takze z uzywkami jest ogólnie bieda
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
Błąkając się po internecie wpadłem na ciekawy obiektyw CCTV 50/1,8. Jest zdecydowanie lepszy od Fujianów za 20 USD (i droższy, kosztuje 50 USD). W linku recenzja i zdjęcia przykładowe zrobione którymś Fuji.
http://www.stevehuffphoto.com/tag/cctv/
Ktoś ma taką zabawkę i może coś więcej napisać?
fatalne te foty z tego cctv. mydlane i nieostre. systemowa 50tka jest o niebo lepsza i jak narazie widac, nic jej nie moze przebić
X-S20 + 16-50 2.8-4.8
Właśnie maja byc "inne"
Po to sie kombinuje przecież![]()
Nie no, bez przesady. Fujian 35-tka chociaż w centrum jest ostra, a ta 50-tka chyba nigdzie.
35 jest ostra i w srodku i po bokach.
Inna sprawa, ze nie w tym samym czasie hehebo ostrosc lata po całej fotce jak Żyd po pustym sklepie
Edyta mi przypomina ze Fujian 50mm i tak se dla jaj kiedys kupie![]()
Z tą ostrością to się zgadza. 50-tkę dla jaj kupić można, no bo po co komu 50-tka na APS-C?![]()
Nie porównujmy 50tki systemowej za ile? 1000 zł? i zabawki za 200 zł. Szkoda, że na stronie jest tylko dość mała wersja zdjęcia. Ściągnąłem je, trochę poprawiłem i całkiem fajne jest.
BTW - gdzie kupić dobrego Fujiana 35/1,8? Polecicie któregoś sprzedawcę z Ali albo z ebay.com?
Gdziekolwiek.
Kazdy bedzie inaczej focil i tak.
I kazdy zrobi fajne fotki.
Kup najtańszyja tak zrobiłem i jest oki.
I kup od razu 50/1.4 bo razem bedzie im fajniejno i nie zapomnij tulipanów bo lato idzie.
Znalazłem na Ali zestaw - obiektyw i przejściówka, ale nie wiem, czy sprzedają też osłony (czekam na odpowiedź). Zestaw z osłoną jest na ebay.com, ale wolałbym kupować z Ali - dają całkiem dobrą ochronę jeżeli towar przyjdzie uszkodzony. Zastanawiam się nad oddzielnym kupnem tulipana - jaki powinien być rozmiar/gwint?
Z 50 mam Minoltę 1,7. Daje dość niebieski obraz i niestety nie ostrzy na nieskończoność.
Skontaktuj się z nami