Szukaj
Powolutku dołącza drugi...
Ja np Windows 10 znam praktycznie odkąd się tylko pojawił pierwszy jego wypust. Podobnie zresztą było z 7 i 8. Dokładnie wszystkie te systemy przetestowałem i mam jakieś tam porównanie. I z tej trójki najlepsza jest 10, pod każdym względem. A śledzenie m.in. preferencji usera (tzw inwigilacja) to.... znak naszych czasów i tego nie zmienimy. Jakoś nasze państwo też serwuje nam permanentną inwigilację ale nie słyszę żadnego larum. A tu proszę, przeczyta jeden z drugim kilka "eksperckich" artykułów nt SO w necie, którego nawet nie dotknął w wirtualnym środowisku, i wszystko na jego temat już wie...
Spróbuj zainstalować i skonfigurować sterowniki pełnoprawnych, dwukierunkowych portów COM w W10 tak, żeby plik który "spadł" z postprocesora danej obrabiarki CNC jako kod maszynowy był wysyłany w prawidłowy sposób. Dodam, że tyczy się to maszyny której sterowniki były napisane dla XP, a choć sama maszyna kosztowała pół bańki to producent nie kwapi się na aktualizację sterownika dla maszyn 64 bitowych pod W7, a co dopiero pod W10. Wtedy pogadamy o tym "pod każdym względem".
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Z tego co widzę to kolega o "tej trojce" oraz "pod każdym względem" to pisze odpowiednio o systemach 7,8 oraz 10. Nie ma mowy o XP, więc chyba chybiłeś. Trochę ekstremalny przypadek. Zwłaszcza że czemu Microsoft ma być odpowiedzialny za działające sterowniki pod sprzęt innych producentów? Sam piszesz, że producent nie kwapi się. To chyba producent dał ciała, czy Windows zły?
Ostatnio edytowane przez boobass ; 11-02-2016 o 22:20
Rafał, ale tu nie ma o czym gadać. Masz działający sterownik do maszyny, na starym trupie, który przecież bardzo dobrze się sprawuje nierestartowany od miesięcy czy lat (nie pamiętam o jak długim czasie wspominałeś), to przecież nie będziesz instalował na nim Windows 10. To jest bez sensu. Przede wszystkim nie jest to argument w tej dyskusji. To nowy system dla generalnie nowych komputerów – z myślą o przyszłości. Jak tak dalej będzie się rozwijać ta dyskusja, to za chwilę przeczytamy zjebki pod adresem producentów płyt, że nie ma w nich już slotów AGP, że o ISA nie wspomnę. A że wątek na forum fotograficznym, to podejrzewam, że jednak większość osób interesuje przydatność do naszej pracy – z aplikacjami foto-graficznymi, a tych z reguły, używa się najnowszych. Zdecydowanie chodzi o wydajność i stabilność, a nie wsparcie dla starego oprogramowania używanego przez może promil z promila użytkowników.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Szanowny Panie Moderatorze, na poprzedniej stronie wyraźnie napisałem (tu cytat):
"Nie pamiętam, żebym miał problemy ze sterownikami do sprzętu, który posiadam w Windows 10. Choć inni mogą (być może) mieć pewne "atrakcje"."?
O Windows XP nie pisałem. Choć wcześniej wspominałem, chyba w tym temacie, że są jeszcze tacy, którzy uważają go za najlepszy SO jaki MS stworzył. Ok, takie ich prawo...
P.S. Bardzo trafna uwaga @boobassa powyżej. I @stiga także. Właściwie to nic dodać...
Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 11-02-2016 o 22:47
Mnie strasznie zamula komputer na Win 10. Co prawda mam mniej RAM ze względu na zmianę proca i płyty głównej (miałem 12 GB, teraz mam 8 GB), ale raczej nie powinna się zapychać przy odpalonej przeglądarce i League of Legends. Na starym, słabszym procu i Win 7 nie było takiego problemu. Do Win 10 nie ma jeszcze Audacity np. Za to w Win 7 nie chciała mi działać klawiatura i mysz w instalatorze.![]()
Pożyjemy, zobaczymy. O ile dobrze pamiętam, niejaki Longhorn (tak, było coś takiego) miał wprowadzić rewolucyjny system plików WinFS, który miał zlikwidować pojęcie takie jak folder. Zune miał być pogromcą iPoda. Przykładów tego, że świat nie działa zawsze tak jak MS by chciał można by mnożyć. Dlatego podchodził bym z dystansem do ich planów, zwłaszcza tych, które mówią o jakichś rewolucjach.
Skontaktuj się z nami