Close

Strona 99 z 140 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    A dlaczego za 2-3 lata? Ja już dziś to widzę. I nie muszę na nic czekać.
    Powtórzę raz jeszcze, od Windows 7 każdy następny SO od MS jest coraz lepszy od poprzednika. I tu zdania nie zmienię.
    Na razie producenci nie nadążają z produkcją dobrze działających sterowników pod 10, więc jest wielu niezadowolonych. Natomiast po roku, może dwóch, będzie można powiedzieć o jego stabilności i niezawodności.
    Ja bym powiedział, że od 2000 Microsoft idzie dobrą drogą i każdy (może oprócz Visty) następny system był lepszy. Troszkę była wpadka z 8, szybko zaktualizowaną do 8.1. Ale poza tym masz rację

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Jak ktoś nie lubi microsoftu i jego najnowszego systemu operacyjnego to może iść do konkurencji
    Jakiej konkurencji?

Dokłądnie o tym samym pisałem kilka/kilkanaście postów wcześniej...
    No ale niektórzy wolą bić pianę... Szkoda słów... A Windows 10 to naprawdę świetny SO, ba... najlepszy od MS, jaki wyszedł.
    Idąc tym tropem to najlepszym samochodem będzie ten, który sam zdecyduje kogo będzie woził. Jak będzie miał kaprys to np. wyrzuci na ulicę bagaże bo producentowi nie pasuje walizka.

Problemem nie jest sam system tylko podejście producenta do użytkownika. To chamska próba przejęcia kontroli nad oprogramowaniem i danymi użytkownika. Działanie tego systemu ma wszelkie znamiona trojana.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 11-02-2016 o 20:27
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

@madebyzosiek,

Nie pamiętam, żebym miał problemy ze sterownikami do sprzętu, który posiadam w Windows 10. Choć inni mogą (być może) mieć pewne "atrakcje". Windows 10, w porównaniu np. z Windows 7 czy 8, nie miał problemu z właściwym rozpoznaniem czy instalacją sterowników. W poprzednich SO musiałem sporo czasu poświęcać na doinstalowywaniu brakujących sterowników m.in. z płyt DVD, co było dość upierdliwe. Pierwsza czynność po świeżej instalacji np. Windows 7 czy 8 (w mniejszym stopniu) to komenda devmgmt.msc, prawy przycisk myszki i... jazda. W Windows 10 jest bez porównania lepiej, co pokazuje, że choćby pod tym względem, ten SO jest lepszy od poprzedników.
    Nikon

ksh
    Gość

Domyślnie

Microsoft ma monopol i nic z tym nie zrobimy, a to że win10 będzie jedynym wspieranym systemem już wiemy dawno, win7 ma wsparcie to 2017 roku, może przedłużą ze względu na popularność o rok czy dwa ale trzeba się pogodzić z tym że docelowo tylko ma być na rynku win10.

Domyślnie

Andrzeju, chyba zapomniałeś o małym drobnym szczególe że stare, starsze sprzęty są wycinane bo nie są wspierane, choć nic nie stoi na przeszkodzie aby były, ot taka polityka
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Idąc tym tropem to najlepszym samochodem będzie ten, który sam zdecyduje kogo będzie woził. Jak będzie miał kaprys to np. wyrzuci na ulicę bagaże bo producentowi nie pasuje walizka.

Problemem nie jest sam system tylko podejście producenta do użytkownika. To chamska próba przejęcia kontroli nad oprogramowaniem i danymi użytkownika. Działanie tego systemu ma wszelkie znamiona trojana.
    Ty jesteś kolejnym niezadowolonym, który nigdy nie zainstalował jeszcze 10, a już wie że wyrzuciła mu programy, czy może używasz i podasz przykłady tych programów, co MS ich tak nie lubi?

@madebyzosiek,

Nie pamiętam, żebym miał problemy ze sterownikami do sprzętu, który posiadam w Windows 10. Choć inni mogą (być może) mieć pewne "atrakcje". Windows 10, w porównaniu np. z Windows 7 czy 8, nie miał problemu z właściwym rozpoznaniem czy instalacją sterowników. W poprzednich SO musiałem sporo czasu poświęcać na doinstalowywaniu brakujących sterowników m.in. z płyt DVD, co było dość upierdliwe. Pierwsza czynność po świeżej instalacji np. Windows 7 czy 8 (w mniejszym stopniu) to komenda devmgmt.msc, prawy przycisk myszki i... jazda. W Windows 10 jest bez porównania lepiej, co pokazuje, że choćby pod tym względem, ten SO jest lepszy od poprzedników.
    Bywają klocki, szczególnie z nvidią, ja mam takiego małego netbooka, którego nie mogę zaktualizować przez kartę graficzną... Oprócz tego kilka razy widziałem wysypujący się sterownik od BT i WiFi, ale to sporadyczne przypadki.

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    Andrzeju, chyba zapomniałeś o małym drobnym szczególe że stare, starsze sprzęty są wycinane bo nie są wspierane, choć nic nie stoi na przeszkodzie aby były, ot taka polityka
    Co to znaczy starsze? Najstarszym laptopem, na którym robiłem uaktualnienie, jest 5-letnia Toshiba i wszystko działa. Mówisz o starszych sprzętach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ty jesteś kolejnym niezadowolonym, który nigdy nie zainstalował jeszcze 10, a już wie że wyrzuciła mu programy, czy może używasz i podasz przykłady tych programów, co MS ich tak nie lubi?
    Miałem z tym do czynienia na kilku komputerach i nawet nie zamierzam instalować go na swoim.

Domyślnie

Miałem z tym do czynienia na kilku komputerach i nawet nie zamierzam instalować go na swoim.
    Ale jakieś konkretne problemy? Nie chodzi o upierdliwość, tylko o merytoryczne argumenty dlaczego nie... Co to znaczy miałeś do czynienia - stałeś przed kompem w media markt na którym był zainstalowany, czy używałeś i wróciłeś do 7. Pytam szczerze i bez ironii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ale jakieś konkretne problemy? Nie chodzi o upierdliwość, tylko o merytoryczne argumenty dlaczego nie... Co to znaczy miałeś do czynienia - stałeś przed kompem w media markt na którym był zainstalowany, czy używałeś i wróciłeś do 7. Pytam szczerze i bez ironii.
    W Walmarcie Kuźniar mi pokazywał.

Domyślnie

W Walmarcie Kuźniar mi pokazywał.
    No więc właśnie, merytoryczny argument, szkoda słów...

Strona 99 z 140 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów