Close

Strona 96 z 140 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Dokładnie Presley jak podałeś. Włączyć stosowne ustawienie z poziomu konsoli lokalnych zasad grupy i je "odswieżyć". Tam chyba są nawet do wyboru identyczne opcje jak w W7 i W8.

Domyślnie

Jasne.

Pobrać, a następnie policzyć, czy jakieś programy nie poginęły po pobraniu - zgodne ze zdaniem firmy, że w tym systemie to my, firma wiemy lepiej co na komputerze usera może być z co nie.

Koń by się uśmiał...
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Jak zawsze legalni użytkownicy domowi dostają po d..., a piraci biorą enterprise lub jeszcze lepiej enterprise ltsb i nie mają żadnych opisywanych problemów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    Nie jest to opcja widoczna w podstawowym panelu ustawień update-u.
    A ustawić w Win10Pro można np. tak (cytat z jakiegoś serwisu)
    Bardzo dziękuję - sprawdzę to wieczorem.

M.
    Michał
    Fujifilm X-T1/3, S5 PRO
    OM-1, Panas S5D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dko Zobacz posta
    Jak zawsze legalni użytkownicy domowi dostają po d..., a piraci biorą enterprise lub jeszcze lepiej enterprise ltsb i nie mają żadnych opisywanych problemów
    Myślisz, że ci co mają wersje Enterprise Windowsa 10 inaczej są np aktualizowani? Mają inne opcje dot. aktualizacji? Nie są inwigilowani? Pierwsze słyszę...

Domyślnie

SZACH I MAT.

Wyłączajcie sobie co chcecie i jakimi sposobami chcecie, a firma i tak będzie robić co chce z waszymi komputerami, danymi i programami - mając w najgłębszym tyle czy poodhaczacie sobie jakieś opcje, czy zrobicie taka czy inną sztuczkę lub wasze zgody.

Najogólniej biorąc - takie podejście mi się właśnie nie podoba, jakbym miał odpowiedzieć na zadane wcześniej pytanie, co mam za złe temu najlepszemu ponoć systemowi; zmiana myślenia o mnie, jako właścicielu i użytkowniku.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    SZACH I MAT.

Wyłączajcie sobie co chcecie i jakimi sposobami chcecie, a firma i tak będzie robić co chce z waszymi komputerami, danymi i programami - mając w najgłębszym tyle czy poodhaczacie sobie jakieś opcje, czy zrobicie taka czy inną sztuczkę lub wasze zgody.

Najogólniej biorąc - takie podejście mi się właśnie nie podoba, jakbym miał odpowiedzieć na zadane wcześniej pytanie, co mam za złe temu najlepszemu ponoć systemowi; zmiana myślenia o mnie, jako właścicielu i użytkowniku.
    Czyli rozumiem, że należysz też do ludzi, którzy nie korzystają z googla, poczty e-mail, nie mają smartfona, nie wysyłają SMS, MMS, nie mają kont na portalach społecznościowych, forach dyskusyjnych, nie używają bankowości elektronicznej i nie korzystają z wszystkich współczesnych metod przetwarzania danych? Bo jeżeli nie, to mam smutną wiadomość... To co wymieniłem, to tylko część Twojej codzienności, w trakcie której różne firmy i instytucje gromadzą o Tobie dane, przetwarzają je, sprzedają reklamodawcom, wykorzystują żeby poznać Twoją osobowość, zainteresowania itp... Że nie wspomnę o tym co będzie o Tobie wiedział wkrótce pan K. spec rządowy od inwigilacji Jeżeli to wszystko Ci się nie podoba, to nie wiem kto w Twoim imieniu wypowiada się na tym forum, bo Ty przecież boisz się inwigilacji

Domyślnie

Nie zrozumiałeś niczego co napisałem. Niczego.

Czy smartfon kasuje mi jakieś programy na komputerze?

Czy gmail ingeruje w sposób, w jaki używam PCta? Czy (zakłądając, że nie mam wirusa) poczta mailowa legalnie instaluje mi keyloggera i wysyła wszystkie moje hasła do swojej siedziby?

O czym tam jeszcze mówisz...

SMS. Czy SMSy prowadzą jakąś telemetrię gdzie i czego szukam w sieci i o co pytam? Czy MMSy sprawdzają jakie programy mam na PCcie i jak ich używam? Czy jak pałając mocną niechęcią nie mam konta na fejsbuku, to czy on o mnie cokolwiek zbiera?

Zadaj sobie podobne pytania, zrozum o co w nich chodzi i odpowiedz teraz mnie - jakie u licha procesy myślowe zachodzą w głowie, żeby opowiadać takie brednie?

Zapomniałeś spytać, czy nie korzystam z taksówek. Korzystam, i nie boję się podawać adresu banku, do którego chcę dojechać. Ale rozpowszechnianie w sieci swojego loginu i hasła do konta w tym banku się jednak boję i tego nie polecam. Ale Ty oczywiście nei dostrzegasz różnicy, prawda? Czy może jednak jakąś widzisz...
    Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 11-02-2016 o 13:08
    pozdrawiam bombelkowo

Domyślnie

Tytuł artykułu ("Najwyraźniej nie ma ucieczki przed szpiegowaniem w Windows 10") jest błędny bo wystarczy odłączyć go od sieci.

Strona 96 z 140 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów