Dokładnie Presley jak podałeś. Włączyć stosowne ustawienie z poziomu konsoli lokalnych zasad grupy i je "odswieżyć". Tam chyba są nawet do wyboru identyczne opcje jak w W7 i W8.
Szukaj
Dokładnie Presley jak podałeś. Włączyć stosowne ustawienie z poziomu konsoli lokalnych zasad grupy i je "odswieżyć". Tam chyba są nawet do wyboru identyczne opcje jak w W7 i W8.
Jasne.
Pobrać, a następnie policzyć, czy jakieś programy nie poginęły po pobraniu - zgodne ze zdaniem firmy, że w tym systemie to my, firma wiemy lepiej co na komputerze usera może być z co nie.
Koń by się uśmiał...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Jak zawsze legalni użytkownicy domowi dostają po d..., a piraci biorą enterprise lub jeszcze lepiej enterprise ltsb i nie mają żadnych opisywanych problemów![]()
SZACH I MAT.
Wyłączajcie sobie co chcecie i jakimi sposobami chcecie, a firma i tak będzie robić co chce z waszymi komputerami, danymi i programami - mając w najgłębszym tyle czy poodhaczacie sobie jakieś opcje, czy zrobicie taka czy inną sztuczkę lub wasze zgody.
Najogólniej biorąc - takie podejście mi się właśnie nie podoba, jakbym miał odpowiedzieć na zadane wcześniej pytanie, co mam za złe temu najlepszemu ponoć systemowi; zmiana myślenia o mnie, jako właścicielu i użytkowniku.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Czyli rozumiem, że należysz też do ludzi, którzy nie korzystają z googla, poczty e-mail, nie mają smartfona, nie wysyłają SMS, MMS, nie mają kont na portalach społecznościowych, forach dyskusyjnych, nie używają bankowości elektronicznej i nie korzystają z wszystkich współczesnych metod przetwarzania danych? Bo jeżeli nie, to mam smutną wiadomość... To co wymieniłem, to tylko część Twojej codzienności, w trakcie której różne firmy i instytucje gromadzą o Tobie dane, przetwarzają je, sprzedają reklamodawcom, wykorzystują żeby poznać Twoją osobowość, zainteresowania itp... Że nie wspomnę o tym co będzie o Tobie wiedział wkrótce pan K. spec rządowy od inwigilacjiJeżeli to wszystko Ci się nie podoba, to nie wiem kto w Twoim imieniu wypowiada się na tym forum, bo Ty przecież boisz się inwigilacji
![]()
Nie zrozumiałeś niczego co napisałem. Niczego.
Czy smartfon kasuje mi jakieś programy na komputerze?
Czy gmail ingeruje w sposób, w jaki używam PCta? Czy (zakłądając, że nie mam wirusa) poczta mailowa legalnie instaluje mi keyloggera i wysyła wszystkie moje hasła do swojej siedziby?
O czym tam jeszcze mówisz...
SMS. Czy SMSy prowadzą jakąś telemetrię gdzie i czego szukam w sieci i o co pytam? Czy MMSy sprawdzają jakie programy mam na PCcie i jak ich używam? Czy jak pałając mocną niechęcią nie mam konta na fejsbuku, to czy on o mnie cokolwiek zbiera?
Zadaj sobie podobne pytania, zrozum o co w nich chodzi i odpowiedz teraz mnie - jakie u licha procesy myślowe zachodzą w głowie, żeby opowiadać takie brednie?
Zapomniałeś spytać, czy nie korzystam z taksówek. Korzystam, i nie boję się podawać adresu banku, do którego chcę dojechać. Ale rozpowszechnianie w sieci swojego loginu i hasła do konta w tym banku się jednak boję i tego nie polecam. Ale Ty oczywiście nei dostrzegasz różnicy, prawda? Czy może jednak jakąś widzisz...
Ostatnio edytowane przez 2pompony ; 11-02-2016 o 13:08
pozdrawiam bombelkowo
Skontaktuj się z nami