Close

Strona 106 z 140 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1395

Wątek: Windows 10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Po nie całym miesiącu, przywróciłem w7.
    O ile z początku w10 działał dobrze, to ostatnio przyblokował łącze Wi-Fi z 55mb/sek na, pół MB/sek.
    Nie znalazłem sposóbu, żeby to naprawić.
    Opcja powrotu do w7, rozwiązała sprawę.
    Moim sposobem na to była zmiana we właściwościach karty "Minimalny pobór mocy" z włączonego na wyłączony... pomagało na kilka dni lub godzin. Później przeczesałem okoliczne sieci i wybrałem kanał na swoim routerze, który był najmniej używany w okolicy. Pomogło
    D750, S 35:1.4, T 24-70:2.8 G2, SB700

Domyślnie

Mój laptop działał tyko na kanale 1 ale i tak to był właśnie najmniej używany kanał w okolicy, sprawdzałem.
    Ja wróciłem do w7 i tak zostanie, teraz widzę, że nawet jakby szybiej działał na w7. Musieli coś popsuć jakąś aktualizacją, bo z początku było dobrze.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Wczoraj zrobiłem na laptopie Asus N750JV aktualizację z W8.1 do W10 (Home) poprzez Windows Update. Podczas niej, wystąpił problem z kartą grafiki. Dostałem bardzo ogólny i niewiele mówiący komunikat, z którego niewiele można było wywnioskować, poza tym, że wystąpił problem System się jednak zaktualizował. I teraz zaczęły się schody. Mam wyłączoną kartę grafiki Nvidia GeForce GT 750M (zintegrowana Intel HD 4600 działa normalnie). Komunikat w Menedżerze urządzeń : "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43). Próbowałem odinstalowania karty i sterowników i po restarcie kompa to samo. Instalacja zarówno najnowszych, jak i starszych sterowników od Nvidii nie pomaga. Na stronie Asusa, o dziwo nie ma sterowników do karty grafiki pod W10, są za to referencyjne drivery pod W8.1, których instalacja też nic nie daje. Oczywiście robię to po usunięciu poprzednich sterowników. BIOS w kompie mam najnowszy. Napisałem do wsparcia technicznego Asusa, ale nie spodziewam się zbyt wiele. Mój przypadek nie jest odosobniony. Ludzie opisują podobne problemy z tą kartą w necie.
    Pozostaje mi chyba wrócić do W8.1, lub nawet "uwstecznić" się do W7. Macie jakieś pomysły ? Czy czysta instalacja W10 może tu pomóc ?
    D7100 NIKKOR AF-S 18-55 mm, TAMRON SP 70-300 mm, SIGMA DC 17-50 mm EX HSM
    PC : ASUS Z170, Procesor : i5-6500, Pamięć : 16 GB, Dysk : SSD 250 GB + HDD 1 TB, Karta grafiki : Gigabyte Nvidia GTX1050 Ti System operacyjny : Windows 10 Home 64-bit.

Domyślnie

paveu ja mam problem z GeForce 820M. Zintegrowana Intel HD 5500 też u mnie działa normalnie. Po najnowszej aktualizacji Ge Force komunikat o wystąpieniu problemu, pomaga reset systemu do poprzedniej aktualizacji. Ogólnie pluję sobie w brodę ze zdecydowałem się ten dziadowski W10 zainstalować, wszystko działało dobrze do czasu, a teraz czym nowsza aktualizacja tym więcej problemów. Były problemy z WiFi, potem niby zostały zlikwidowane przez aktualizację. Od jakiegoś miesiąca jest jeszcze gorzej, żeby nie napisać tragedia. Jest gorzej niż przed, co chwila muszę resetować połączenie bo prędkość wywołuje śmiech na sali, a do tego tnie gorzej jak było. Chyba wracam do W8, pierdzielę te ich wynalazki. Na stacjonarnym mam do dzisiaj XP i mimo braków aktualizacji śmiga aż miło do dziś. Nic nie tnie mimo gorszego procka. Nie polecam tego gó... . Szkoda nerwów. Może to i było dobre, ale teraz to chyba najgorszy system na jakim miałem okazję pracować.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Dlaczego wy tak psioczycie na Windows 10, kiedy ewidentnie w obu waszych przypadkach problemem jest brak dedykowanych sterownikow pod Windows 10.
    Ciala dala Nvidia i MS nie ma nic do tego.

Pracuje na Win 10 odkad pojawily sie pierwsze Preview. Na domowym desktopie (skladak), jak i na firmowym laptopie od Dell'a (Intel HD plus GeForce)
    Jak na poczatku bylo pelno niedorobek, brak dedykowanych sterownikow, tak teraz nie moge powiedziec zlego slowa.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Także instalowałem Windows 10:
    – na starym lapku Della – żadnych problemów
    – na nie najnowszym, ale nowszym od powyższego Della, Lenovo – żadnych problemów,
    – na nowym stacjonarnym PC (składak) – żadnych problemów.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja też mogę podpisać się pod brakiem problemów z W10. Choć z drugiej strony rozumiem tych, ktorzy mają potrzebę zrzucenia winy wyłącznie na system Microsoftu. Zawsze trzeba znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego i dać ujście swej frustracji...

Domyślnie

Ja mam win 8 i 10 na dwóch różnych dyskach. Trochę z lenistwa a trochę z leku
    Sterowniki wszystkie sam sobie pobrał i śmiga.
    Jedyny minus, to win10 że gorzej wykorzystuje procesor (w syntetycznych testach) i nie pozwala na max OC na którym win 8 jest stabilny np.
    5820K na win8 wykręca się na 4.8 bez czkawki a na 4.9 włącza się throttling (ale bez restartu systemu czy BSOD)
    A na win10 wali głową w mur przy 4.6
    W Cinebench taki sam OC daje 12pkt mniej na win10.
    Dziwne bo na dysku z win10 tyko CC zainstalowane bez AV nawet.
    Poza tym win10 podoba mi się bardziej i chyba lightroom płynnej chodzi.

Domyślnie

Zobaczymy jak użytkownicy W10 będą ćwierkali z zachwytu za półtora roku. Nie myślcie, ze Bill G. daje coś za darmo. Za darmo jest uaktualnienie, potem będzie miesięczna renta jak przy Photoshopie. I to z tego powodu MS tak nachalnie narzuca się z uaktulnieniem systemu, a przyczyną nie jest jakieś tam śledzenie klienta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Zobaczymy jak użytkownicy W10 będą ćwierkali z zachwytu za półtora roku. Nie myślcie, ze Bill G. daje coś za darmo. Za darmo jest uaktualnienie, potem będzie miesięczna renta jak przy Photoshopie. I to z tego powodu MS tak nachalnie narzuca się z uaktulnieniem systemu, a przyczyną nie jest jakieś tam śledzenie klienta.
    Z moich informacji wynikających z rozmowy z człowiekiem Microsoft podczas ich konferencji, wynika że jesteś w błędzie... Windows 10 nie będzie sprzedawany abonametowo, a sam proces aktualizacji z 7/8/8.1 będzie darmowy tylko do 31 lipca 2016. Później za aktualizację będzie opłata. Więc nawet jeżeli ktoś jeszcze nie chce używać Win10, to powinien sobie zrobić aktualizuje i cofnąć ją do poprzedniego systemu. To daje gwarancję rezerwacji klucza, a do 10 można przejąć ponownie w każdej chwili...
    Tyle informacji ze źródła, nie gadaj głupot kolego, które Ci się wydają...

Strona 106 z 140 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów