A moim zdaniem Sony trochę wali w....... A6000 jest dobrym aparatem, z porządną matrycą i z ciulową szklarnią. Liczyłem, że będzie coś nowego albo że cena cajsa 16-70 spadnie. Ja jestem łom, parweniusz i owce mi pasać, a nie o fotografii rozprawiać, ale agregując informacje od innych użytkowników wychodzi na to, że szklarnia się zatrzymała na wcześniejszych nexach 16mpx i ani rusz dalej. Stąd zadowolenie zdyboo z 20tki, które już nie jest takie wysokie u posiadaczy 24mpx, choć nie znam się i może jakość obrazka przy danym szkle tak samo zależy od ilości mpx jak od koloru obiektywu (słynne tu dyskusje

. O ile dla koneserów, fotografików, znawców, czy jak Was zwał, Wy ahaby parchate, jeszcze znajdą się obrzydliwie drogie zajsy, pleśniaki czy inne wynalazki sprzyjające żonglerce słoikami, o tyle dla rodzinnych czy podróżniczych pstrykaczy szklarnia do a6000 jest taka se ło, bo przyzwoity zuom by się przydał, choćby miał większe gabaryty. A oczy mam i porównania pezeta i cajsa 16-70 niestety może dają 10% przewagę cajsowi, choć szczerze wiele porównań pokazuje, że szkła wypadkowo niemal takie same (różnice są w określonych zakresach, przysłonach). Gdyby cajs 16-70 miał choć 2,8 i cenę 500 USD, mógłby być odpowiednim kompanem dla tych nexów nowych, a tak... Trzeba by mieć bogatą ciocię z kiepskim zdrowiem i perspektywy na 10-18, cajsa 24, sony 35, sony 50, sigme 60, od bidy 55-210 oraz czerwony nos na gumce do tej żonglerki.
Skontaktuj się z nami