Panowie, dzięki jeszcze raz.
Już jestem po testach i wszystko gładko pokasowalem oraz poprzezucalem na drugą kartę. Bez problemów.
Super.
Mam pytanko troszkę z innej beczki a mianowicie czy D700 też ma taką opcję? Już nie wspomnę o D800.
Szukaj
Panowie, dzięki jeszcze raz.
Już jestem po testach i wszystko gładko pokasowalem oraz poprzezucalem na drugą kartę. Bez problemów.
Super.
Mam pytanko troszkę z innej beczki a mianowicie czy D700 też ma taką opcję? Już nie wspomnę o D800.
Witam Irek
D5 N500/5.6pf, N24-120/4
Ma! RTFM!
![]()
Jak przeczytalem twoje pytanie to:
1. Wpisalem w google nikon d700 manual
2. Kliknalem w pierwszy link i po naciśnięciu ctrl+f wpisalem protect
3. Od razu znalazlem odpowiedz
Trwalo to ok. 15 sekund.
Ale spokojnie, nie denerwuj sie![]()
Dzieki
Co się kryje, jaka ma funkcje ukryj zdjęcie?
Podoba mi się funkcja przerzutu zdjęć na drugą kartę i następnie formatowanie pierwszej. Super rozwiązanie.
Szkoda tylko że ta funkcja formatowanie ukryta jest w menu. Ustawiłem sobie na przycisk funkcyjny ale wolałbym mieć to na wierzchu bezpośrednio na guziku. Tzn. mam na jednym funkcyjnym kopiuj a na drugim zakładkę moje menu ale nie ma bezpośrednio dojścia jak w przypadku kopiuj.
Ostatnio edytowane przez Irma ; 03-02-2016 o 10:55
Witam Irek
D5 N500/5.6pf, N24-120/4
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Nawet pisali o tym w manualu![]()
Nie ale przez moją niewiedze ciągle jej używałem myśląc że zachowam zakluczykowane zdjęcia i mam do tej funkcji wstręt.
Myślę że teraz wrescie wiem co i jak i nie muszę już pojedynczo kasować zdjęć. A to dla mnie wielkie udogodnienie.
Docxxx w manualu opisują suche opisy które czasami nie do końca rozumie.
Co oznacza ukryj zdjęcie? Co się z nim dzieje?
Witam Irek
D5 N500/5.6pf, N24-120/4
Ukryte zdjecie oznacza, ze nie widac go przy przegladaniu w aparacie. Np. zrobiles zonce/kolezance taka fote, ktorej nie chcesz pokazac.
I tez nie zostanie usuniete gdy kasujesz (nie formatujesz!):
Note that pictures that are protected or hidden can not be deleted.
ps. Kasowanie zdjec to nie to samo co formatowanie. Kasowanie moze byc pojedynie, hurtem, a formatowanie to, oprocz kasowania (wyczyszczenia tablicy plikow), tez nadanie systemu plikow (FAT, FAT32 czy inny).
Dlatego tez wazne jest formatowanie karty w aparacie a nie na kompie. Jak ktos sie nie zna, to ustawi na kompie NTFS i pozniej mowi, ze aparat nie widzi karty.
Ostatnio edytowane przez docxxx ; 03-02-2016 o 13:24
Skontaktuj się z nami