Close

Strona 1852 z 2397 PierwszyPierwszy ... 8521352175218021842185018511852185318541862190219522352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 511 do 18 520 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Nie odbierzcie mnie źle. Jak ostrość jest tam gdzie powinna to zdjęcie jest super. Mnie tylko meczyło to, że po włożeniu karty do kompa okazywało się, że część zdjęć ma ostrość nie tam gdzie planowałem. Pomimo ustawienia centralnego AF w danym miejscu. W związku z tym najczęściej używam PZ, a już zawsze jak daje komuś aparat, żeby mi zdjęcie zrobił.
    Zastanawiałem się nad 16-70 ale nie ma dużej przewagi nad PZ a trochę kosztuje. W Olympusie jest fajny 12-40/2.8 ale wzbraniam się przed kolejnym systemem.

Domyślnie

Ale 35 też można przymknąć do 2.8.

Domyślnie

Dziś miałem okazję przedzakupowo pomacać wyłączone z rozładowanym akumulatorem A6000 i niestety nie zrobił na mnie wrażenia. Wybaczcie te dziecinne rozterki ale CENA wszyscy wiemy jaka jest... cały czas pamiętam jak kiedyś pierwszy raz wziąłem do ręki NEX-5R, pamiętam, że zrobił na mnie lepsze wrażenie Czy to przejdzie z czasem? Czy ja mam coś nie tak z głową po D700tkach
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Miałem SEL50, mam SEL35. Oba dają z a6000 świetny, ostry obraz i piękny bokeh. Co do AF, to na SEL50 ze starszymi NEXami, to była tragedia. Z a6000 jest sporo lepiej, ale temat typu dzieci w ruchu oczywiście nie wyrabia. Sceny statyczne znacznie lepiej, ale przy portretach najlepiej użyć funkcji eye AF, wtedy przeważnie jest ok. Ostatnio jednak często używam manualnego ostrzenia. Mam subiektywne wrażenie, że AF z 50ką ostrzył nieco celniej. Tak czy siak, zdecydowanie da się robić zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neck Zobacz posta
    Ceny poszły w górę bo złoty się osłabił do dolara. Innego wytłumaczenia nie widzę.
    PS. Tak, to mój 10-18 jest na olx. Cena do negocjacji
    Informuję szanownych forumowiczów, że S10-18 jest już u mnie, a więc nie musicie się zastanawiać
    Chciałem już nabyć A6000, ale zdecydowałem się poczekać na "fatomorganę" w postaci A6100.
    Na razie jako erzac służy mi całkiem dobrze Canon G7X.
    Pozdrawiam neck-a.

Domyślnie

Rossi
    Przejdzie
    Na pewno

Ja nigdy ani do firmy ani do szczegółów sie nie przywiązywałem. I małe i duze aparaciki miewalem. D700 jest super. Trzymanie, ergonomia itd i jak postanowiłem epl5 (jeszcze mniejszy i bardziej ubogo wyposarzony w guziczki) dokupic, to pierwsze dni tez cieżko było hehe. Przyzwyczaiłem sie. Zamienić aparat na inny to chwila w sumie.

W trakcie sesji i Olka i analoga i mf i ff uzywałem czesto na zmianę. Da się bez problemow. Chyba ze wmówisz sobie ze jest inaczej, to wtedy nawet obiadu nie zrobisz - bo nie umiesz...

Mz spokojnie dasz rade z a6k po d700. Po prostu - to ciut inny aparat i tyle. Wygodę dostrzeżesz za pare dni. Serio bo małe jednak jest piekne

Kup uzywke. Taniej bedzie.
    Jakis adapter. Pobaw sie.
    Bedzie trzeba zooma to dokupisz.
    A jak nie, to luzik lampki z N działają bez problemow.

Popatrz po komisach. Ja szukałem pare tygodni. Kasa leżała. Pokazał sie - kupiłem szybko. Tez tak zrob, na spokoj poszukaj.
    I jesli sie trafi z gripem, to łykaj. Uzywke znalezc gripa graniczy z cudem, a ceny nowych...szok.

Adam
    To teraz juz nie wiem co mam myślec. Jesli focicie bez af to znaczy ze ten af w sumie nie działa...a bez af za szkło tyle kasy dac - to mnie nie stać.

Czym mozna to 35mm zastąpić?
    Jakis manual tani i jasny istnieje ?
    Nie musi być super ostry. Do portretu bedzie, więc teges...

Sigme 35/1.4 ma ktos moze ?

Domyślnie

Jedna rzecz mnie martwi. Oba akumulatory, ten oryginalny i ten zamienny, który wygląda na bardziej oryginalny i ma napis made in japan, mają tą samą przywarę. W ciągu dwóch dni od naładowania, nie wkładany do aparatu, potrafi stracić 15%. Ze 10 dni temu ładowałem aku, dziś włożyłem go do aparatu, i.... 75% ! Skandal!!! Na początku tak nie było

Domyślnie

Akumulatory zużywają się, starzeją, i tracą pojemność. Zwiększa się też efekt samorozładowania.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Najwyraźniej baterie przejęły od społeczeństwa konsumpcyjny tryb życia.
    No i konsumują...

Ps.
    Właśnie, jaki - tani - zamiennik bateri ? Nazwa jakaś ?
    Moze jakas ładowarka dual ? Jaka ?
    Najlepiej jakby w opcji było tez na "zapalniczkę" do samochodu.
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 30-01-2016 o 19:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Informuję szanownych forumowiczów, że S10-18 jest już u mnie, a więc nie musicie się zastanawiać
    Chciałem już nabyć A6000, ale zdecydowałem się poczekać na "fatomorganę" w postaci A6100.
    Na razie jako erzac służy mi całkiem dobrze Canon G7X.
    Pozdrawiam neck-a.
    Również pozdrawiam i cieszę się, że wszystko w porządku bo dobre imię najważniejsze

Coś jeszcze z 5N i kita.
    Ten szczyt z więżą to Gorc.

Strona 1852 z 2397 PierwszyPierwszy ... 8521352175218021842185018511852185318541862190219522352 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów