Love of my life - You've hurt me,
You've broken my heart and now You leave me...
Love of my life can't You see,
Bring it back, bring it back,
Don't take it away from me, because You don't know what it means to me...
Szukaj
Love of my life - You've hurt me,
You've broken my heart and now You leave me...
Love of my life can't You see,
Bring it back, bring it back,
Don't take it away from me, because You don't know what it means to me...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Wiadomo. Bez skórki jest higieniczniej![]()
Że się wtrącę:
Ostatnio edytowane przez ToTom ; 25-02-2015 o 21:34
Tomek
| tohu wawohu |
ToTom - ta ostatnia fotka z 55-210?
Jeżeli masz więcej zdjęć z tego obiektywu i z Tatr czy Pienin to wrzuć coś od czasu do czasu, może mi wybijesz z głowy zmianę systemu![]()
Jak widać wszyscy mądrzy producenci wiedzą, że w etui obiektyw, zaparzyć się może. Nawet czarny
A ja jajo chyba zniese, tak chciałbym już mieć nexa i wrzucić z niego jakąś fotę ale dzielnie czekam na początek kwietnia czy czego piknego nie ogłoszą. Tymczasem za tydzień Małą Stranę obfocę jeszcze Pyntaxem...
ikit,
SC oznaczało Spectra Coating, a SSC - Super Spectra Coating, czyli powłoki lepsze od tych pierwszych. Canon zarzucił te oznaczenia wraz z wprowadzeniem modyfikacji bagnetu FD, potocznie zwanej FDn. Od strony aparatu nic się nie zmieniło, więc do adaptera powinny podłączyć się bezproblemowo zarówno starsze, jak i nowsze obiektywy. Różnica jest taka, że w starszych obiektywach dźwignia sterowania przysłoną miała specjalną pozycję do blokowania, co pozwalało ręcznie sterować przysłoną za pomocą pierścienia. W nowszych obiektywach dźwignię przysłony trzeba blokować specjalną "zatyczką".
puch, gavin, podwys - dziękiNo te ssc mimo że to oznaczenie powłok to mają często ten pierścień zaciskowy, nie byłem pewien czy adapter do tego będzie ok z innymi wersjami.
Skontaktuj się z nami