Close

Strona 88 z 217 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 2164

Domyślnie

Nareszcie jakaś dobrze naswietlona zima z białym śniegiem.
    Ale domyślam się, że to zasługa fotografa, a nie Leici.

Jeszcze chyba wczoraj była M9 na all....
    Podobno z wystawy sklepowej, nowiutka na gwarancji.
    Dziś już jej nie ma.
    Widzieliście tę aukcję?
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Jest ! Nareszcie odpowiednia leika do focenia w śnieżną zime http://www.optyczne.pl/9325-news-Lei...a_Edition.html
    W bambusowym lesie rezerwatu pandy wielkiej też będzie dyskretna
    Wezmę wersje z 35/1,4
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Na zimę to moja M-E była snow edition, jak kurier przerzucił mi paczkę przez bramę, i zastałem karton z aparatem w śniegu.

A pandę też mam - zanim jak widać stało się to modne. Taką:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Na zimę to moja M-E była snow edition, jak kurier przerzucił mi paczkę przez bramę, i zastałem karton z aparatem w śniegu.

A pandę też mam - zanim jak widać stało się to modne. Taką:..
    Kurier wiedział z jak wytrzymałym sprzętem ma do czynienia Do tego znana wszystkim leikowska dyskrecja i nie rzucanie się w oczy swoje zrobiły Niezłe chamstwo ( bo wątpię, żebyś się na taką formę dostawy umówił ).

Taka panda się nie liczy To negatyw - prawdziwa ma czarne oczy i łapy oraz białe futro

Domyślnie

A pandę też mam - zanim jak widać stało się to modne. Taką:

To nie panda.. Panda to jest chromowe body z czarnym oprzyrządowaniem - dźwignią naciągu, kółkiem czasów, korbką zwijania filmu, przełącznikiem ramek i z czarną okleiną. Pierwsze wypuścili w latach dziewięćdziesiątych i ludzie sami sobie zaczęli przerabiać ze względu na fajny wygląd. Wystraczyło zmienić tych kilka elementów.

Domyślnie

To jest panda, tylko przystosowana do biało-czarnego negatywu. Stąd odwrócone kolory

A, no i szkło nie to, bo zdjęcie kradzione od Kena. Moje ciemniejsze:

Domyślnie

To jest panda, tylko przystosowana do biało-czarnego negatywu. Stąd odwrócone kolory ..
    Skoro tak to przepraszam Czemu służy ta nasadka ? Szkła powiększające czy wręcz odwrotnie ? Ma poszerzać bazę dalmierza ?

Domyślnie

Odwócona miała by chromowy osprzet ;] A gogle są do powiększenia/zmniejszania obrazu w wizjerze, żeby dostosować go bardziej do obiektywu. Np. te gogle od 35 zmniejszały obraz, żeby w M3 widzieć cały kadr bez zewnętrznego wizjera, bo sama M3 miała najszersze ramki 50mm. Na M7 może mieć sens jak ktoś sam też nosi okulary i przez to nie widzi brzegów.

Domyślnie

To jest obiektyw pomyślany 60 lat temu do M3, która nie miała ramek 35mm, tylko 50mm. Obiektyw wybiera ramkę 50mm, a szkło powiększające powiększa tą ramkę w wizjerze do rozmiaru ramki 35mm. Bez tych gogli, szkło dalej wybiera ramkę 50mm, więc bez nich obiektyw nie hula.

Były też wersje tego szkła bez gogli.

Domyślnie

Akurat bardzo łatwo przerobić obiektyw, żeby wybierał szerszą ramkę, więc to nie problem. Problem, że bez gogli dalmierz niestety będzie niepoprawnie wskazywał odległość z tym obiektywem.

Strona 88 z 217 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni