Close

Strona 68 z 73 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 725

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A nie nagmerałeś sobie czegoś niedobrego z monitorem? U mnie naprawdę – ta rzekomo przekontrastowana wersja, wygląda najbardziej prawdopodobnie, jeśli chodzi o typowy obrazek ze współczesnych aparatów. Spójrz zresztą na histogram – nie widać na nim, żeby było coś „nie halo”. Jeśli monitor sam z siebie ma podkręcony kontrast, to wtedy faktycznie – tę bladziochę z Photo Mechanic możesz postrzegać prawidłowo, a w miarę poprawny kontrast, odbierasz jako zbyt podbity.
    To nie kwestia monitora, na obu mam tak samo Na rMBP też. Różnica w kontraście pomiędzy C1P a tym co bym chciał na wejściu jest wszędzie taka sama

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Wrzuć rawa jeśli możesz
    To nie kwestia RAW tylko tego jak go otwiera C1P 8
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Chciałem się przekonać na własne oczy
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Chciałem się przekonać na własne oczy
    Dlatego dałem screenshoty Ja pytałem w zasadzie tylko o profile nie o obróbkę RAW, bo to zupełnie inny temat

Tak czy siak PiKa i stig - dzięki za odzew!

Domyślnie

Ale może mój C1 działałby inaczej?
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Może gdybyś miał inne profile ;D

Domyślnie

No ale w ogóle nei rozumiem, w czym problem? Czy w C1 nie da się ustawić swojego defaultowego profilu? Będzie to tym prostsze, że nei trzeba kombinować, bo jako wzorzec jest podgląd w tym drugim programie - więc wystarczy ustawić taką krzywą (czy tam levele, czy po prostu kontrast) jaki ma to zdjęcie na drugim podglądzie i ustawić taki profil na defaultowy.

C1 nie ma takiej możliwości, czy o coś innego chodzi?
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

da się ale to wymaga czasu i trochę wysiłku...
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Coś sugerujesz, czy mi się wydaje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    C1 nie ma takiej możliwości, czy o coś innego chodzi?
    Oczywiście, że C1P ma taką możliwość, pytałem natomiast o defaultowy profil z racji tego, że średnio znam ten soft i przed kręceniem nowego profilu zastanawiałem się, czy może nie trzeba gdzieś odkliknąć jakiejś opcji.

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    Tak coś czułem, że jak już napisałeś taki pasywno-agresywny post to się nie odniesiesz do mojego pytania. Otóż drogi hostmanie22, jeżeli uważasz, że szkoda mi czasu, chcę iść na łatwiznę i nie chce mi się wysilać - zostaw takie przemyślenia dla siebie, nic nie wnoszą do wątku poza nabijaniem sobie postów, przez co potem się trzeba przebijać przez kilometrowe wątki w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące nas pytanie.

Poza tym - przecież pisałem wcześniej:

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Będę musiał sobie chyba ręcznie zmodyfikować profil albo domyślne ustawienia w C1P.
    Wystarczyło przeczytać.

Domyślnie

Sformułowanie 'kręcenie profilu' brzmi sakramencko szpanersko i być może niektórzy uwierzą, że to jakaś wyższa szkoła jazdy, ale w tym wypadku całość sprowadza się do zmienienia kontrastu na który narzekasz (obojętne czy suwakiem, czy levelami, czy krzywą, czy kombinacją tychże) i zapisanie sobie tych ustawień jako defaultowe.

Nie rozumiałem w tej sytuacji w czym od tygodnia jest problem - stąd pytanie - ale już wiem.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 68 z 73 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów